perjantai 22. kesäkuuta 2012

Häkkiaddtikti kotiutunut taas


Uusi rottala on ollut kasassa vasta kolmisen viikkoa, ja häkinkuvat pyörivät jo silmissä. Vaikka rottala onkin toimiva, voisi se silti toimia toisellakin tavalla. Ei välttämättä paljon tehokkaammin, tuntuvasti helpommin tai merkittävästi paremmin, mutta erilailla. Toki tähän pyöritykseen syykin löytyy; löytyyhän se aina poislukien ne kerrat kun jokin kerrassaan vastustamaton häkki tulee vastaan hinnalla josta en voi kieltäytyä. Tällä kertaa syy on se klassisin: itsestäni tuntuu että tilan voisi käyttää paremminkin vakiasukkien hyödyksi.

Rottalaa kasattaessa ajatus lähti siitä, että uroslaumoja tulee kaksi. Kumpikin laumoista tulee tarvitsemaan oman häkkinsä, ja kumpaankin laumaan tulee maksimissaan neljä rottaa. Suunnitelmien muuttuminen toi mukanaan kaksi muutosta: laumoja tuleekin vain yksi ja laumakoko nousee viiteen. Ja viisi isoa poikaa tuntuu Lusakaan aika paljolta, etenkin kun tila antaisi periksi toisentyyppisillekin ratkaisuille.

Ne toisentyyppiset ratkaisut olisi toki mahdollista toteuttaa nykyisilläkin häkeillä. Onhan niitä muuttoraivauksenkin jälkeenkin yhä useampia. Mutta kun muutosratas lähtee pyörimään, on sitä hankala pysäyttää. Jokaisella on omat addiktionsa ja päähänpinttymänsä, miulla se on häkit. Rakastan kokeilla uusia malleja, arvioida niiden käyttöominaisuuksia ja testailla niiden tarjoamia sisustusmahdollisuuksia sekä tilankäyttöä. Ja Ferplastin Furet Tower on jo pidempään ollut testilistallani häkkinä johon haluaisin tutustua tarkemmin. Ei siis ehkä ihme, että seuraava ajatus siitä, että pojat tarvitsevat isomman häkin, oli että minä tarvitsen Furet Towerin.

Addiktioiden kanssakin oppii kuitenkin elämään. Sen sijaan että olisin heti rynnännyt Zooplussaan tilaamaan häkin (etenkin kun se oli .com puolelta edelleen loppunut ja . fi puolella 50€ kalliimpi mitä se oli .com puolella ollut), suunnistin taas normikierrokselleni netin myyntipalstoille. Käytetyissä häkeissä jälleenmyyntiarvo kun on aina parempi, jos sitten käytössä huomaakin ettei häkki toimi omassa käytössä niin hyvin (tai on pakko tehdä väli-inventaarioita omaan häkkivarastoonsa). Omalla kokeilun halulla ja jatkuvalla kulloiseenkin tilanteeseen ideaaleimman ratkaisun metsästyksellä ei joka häkin vaihdossa ole mahdollisuutta menettää satasia. Vaikka omat lempparit ja muuttuviin häkkitarpeisiin parhaiten vastaavat häkit kyllä pysyvätkin sitten visusti kokoelman osina.

Kierros ei kuitenkaan tuottanut tällä kertaa muuta tulosta kuin yhden sortumisen: huusin huuto.netistä itselleni yhden mammailuboksin/poikashäkin lisää. Suunnilleen samankokoisen kuin nykyiset Ferplast Kiokset, mutta tällä kertaa sivuluukulla ja isommalla kattoluukulla varustetun. Etenkin kun tuota sivuluukkua on välillä Kioksissa kaivannut, niin testataan sitten käytännössäkin onko se oikeasti kuinka huoltoa helpottava yksityiskohta. Ei tuota häkkiä kun kuitenkaan pahanhintaisena voinut pitää, ja noutopaikaksikin mainittiin Turun keskusta.

Furet Towerin kohdalla päädyin laittamaan oman ostoilmoituksen kesyrottayhdistyksen foorumille, ja nyt sitten katsotaan tärppääkö. Yksi ehdokas oli itselleni sähköpostiin ilmaantunut. Mutta kun jotain tulee, jonkin on myös mentävä. Uusien sortumisten myötä olen alkanut harkita Mikon pojilla olleen Furet XL:n myyntiin laittoa. Tällä hetkellä häkki kun on hieman turhana, kun kokonsa puolesta se on omaan makuuni liian pieni vakihäkiksi omille laumoille, mutta toisaalta taas poikas-/varahäkiksi se on suurenpuoleinen, eikä istu olemassa oleviin tiloihin yhtä hyvin kuin kotona olevat pienemmät varahäkit.

Ei kommentteja: