lauantai 2. kesäkuuta 2012

Uusi rottala

Nyt on rottala sitten kattovalaisinta ja verhoa myöten kasassa. Kuvia blogiin joutuu kuitenkin odottamaan vielä siihen, kun kännykän usb-piuha tai kameran laturi löytyy (tavaroiden purkaminen aloitettiin luonnollisesti eläin- ja keittiötavaroista).

Illalla en olisi malttanut nukahtaa millään, ja aamulla heräsin ilman kelloa seitsemältä. Parantumattomana yöeläjänä minulle ei käy niin yleensä koskaan. Kymmeneen mennässä olinkin sitten saanut kaikki rottalan häkit kasaan, ja puoli yhdeltätoista rottalaan oli ilmestynyt myös matto, nojatuoli, pieni kukkapeili ja taso pygmiterralle. Vaikka huoneessa edetäänkin rottien ehdolla, pitäähän sitä nyt itsekin viihtyä rottaolohuoneessa rottalaisten seurana. Kaikki huonekalut ja tekstiilit valitsin kuitenkin sen mukaan, että niissä ei pienet rotanhampaanjäljet haittaa.

Rottien saaminen uusiin häkkeihinsä meni kuitenkin iltapäivän puolelle, kun virikelaatikot ja kuivikkeet olivat hautautuneet muiden muuttolaatikoiden alle. Päältä piti siis purkaa pino tavaraa ennen niihin käsiksi pääsemistä. Mutta koska likoilla oli ehtinyt jo tähän mennessä olla ihan liian pitkään tylsää, oli pieni piristys toki paikallaan: ensimmäinen jaloittelureissu tuoreessa rottalassa. Sillä vaikka muu kämppä on vielä aika kaaos, rottalassa rottamusten on jo turvallista jaloitella. Pojat saavat oman jaloitteluvuoronsa sitten illemmalla, ja muksut kanssa, pienimmäiset tosin olkkarin sohvalla. Iltaa odotellessa kakarat saivat juoksupyörän junnulaansa, niin pääsevät sieläkin paremmin energiaa purkamaan.

Vipellys häkeissä onkin nyt kova, kun kaikki tutkivat uusia asujaimistojaan. Riippumatot häkeistä tosin vielä puuttuvat, kun kiinnikkeet ja sakset ovat vielä hukassa. Mutta eivätköhän nekin vielä päivänmittaan löydy.

Ei kommentteja: