tiistai 12. kesäkuuta 2012

Hoitorottia ja lähteviä muksuja

Tänään rottalan kokoonpanossa tapahtui pieniä muutoksia kahden hoitopojan tultua ja kahden pikkutytön lähdettyä. Hoitopojat Ron ja Winston ovat samasta poikueesta Katarinan ja Elizan kanssa, ja herrat tuli nähtyä edellisen kerran niiden ollessa viisi viikkoisia pikkuipanoita, eli samanikäisiä kuin Katarinan muksut ovat nyt. Kokoero siihen nähden on tietenkin valtava, mutta jotkin asiat ovat pysyneet ennallaan: Ron on yhä se solakampi menijä, joka on aina ensin menossa tutkimaan. Winston sitten se isokokoisempi ja mietteliäämpi tapaus, joka ei näe niin suurta syytä touhottaa jos ruokakuppikin on vieressä. Ihan mielenkiinnolla kyllä odottaa, tuleeko Katastrofin ja Pamauksenkin välinen ero pysymään yhtä selvänä myös poikien aikuistuessa.

Maailmalle puolestaan lähtivät Katarinan poikueesta ensimmäisinä InkivääriIhastus ja SoodaSählinki. Sählinki ei olisi kyllä millään malttanut pysyä boksissa, vaan pyrki parhaansa mukaan kapuamaan sieltä pois. Tytöistä Sählinki kun on se porukan tutkimusmatkailija. Uteliaisuudessakin se ohitti aika nopeasti LipstikkaLeikin, joka oli alkuun se poikueen tienraivaaja. Tänäänkin häkkiä siivoillessa Leikki ja Ihastus tyytyivät ihmettelemään siivousrättiä kun pyyhin tasoja ja vaihdoin kankaita, kun taas Sählinki koitti parhaansa mukaan livistää emonsa seuraksi häkin päälle kiipeilemään ja jaloittelemaan. Nyt neideillä onkin sitten uusi seikkailu edessä elinympäristön ja lauman vaihtuessa.

Poikasten paperit menevät kyllä taas vähän jälkijunassa. Sukutaulun täyttämisen kanssa kun on ollut pientä ongelmaa, kun sekä Mikko että Janina ovat onnistuneet muutoissaan kadottamaan juuri poikasten isän Areksen paperit, samoin sen veljen ja isän paperit. Itsellänikään ei niistä omia kopioita ole, kun en tajunnut niistä ennen Mikon muuttoa kopiota ottaa. Isän emon tiedot Janinalta kyllä löytyivät, mutta isänisän tietojen kohdalle on nyt uhkaamassa jäädä aukko, kun en muista nimiä useamman polven taakse, vaikka ne tulikin silloin poikuetta suunniteltua tarkkaan katsottua. Tänään tosin tajusin sitten Saijallekin noista kyselyä laittaa, josko tieto yhdistyksen rekistereistä löytyisi, kun sekä Ares että sen isä ovat kumpikin rekisteröityjä. Nyt sitten odotellen vielä Saijan vastausta ennen lopullista luovuttamista ja paperien täyttämistä vajavaisin tiedoin. Piialtakin otin sitten osoitteen ylös, että saan paperit jälkijunassa lähetettyä.


Tänään alkaa myös Pamauksen totutus uuteen laumaan. Enemmän naaraiden kanssa touhunneena tuo kokoero luovutusikäisen pojan ja aikuisten möllyköiden välillä on kyllä valtava. Tulee kauhean ylisuojelevainen olo kakaraa kohtaan, vaikka tietääkin että pienet poikaset hyväksytään laumaan usein junnuja helpommin.

Ei kommentteja: