lauantai 16. kesäkuuta 2012

LSKGY:n grillijuhlat

Sensuroitua yleiskuvaa
Eilinen meni Tiinalla poikkeamisen jälkeen peli-illassa, niin jäi kokonaan kertomatta Tiinalla käyneestä vahinkoihastumisesta. Muhkun poikueen rex agouti uros kun hurmasi miut aika täysin. Vaikka olisinkin saanut vaihtaa vielä varaustani, niin sitä en kuitenkaan mennyt tekemään. Kämppä  kun on kohta täysi jalostusikäisiä uroksia, eikä kasvatussuunnitelmissa päästä eteenpäin ennenkuin saadaan pikkulikat kotiin ja ne vähän kasvavat. Kyseinen rex poika menee kyllä sijoituskotiin, eli itsellä voi kyllä olla mahdollisuus sitä lainata sitten kun Tiinakin on ehtinyt poikaa käyttää. Janinakin kun antoi jo luvan kiikuttaa itselleen uroksesta mahdollisesti syntyvät rex essexit. Eli meille tulee poikueesta alkuperäisen suunnitelman mukaisesti sk agouti naaras Libna, joka nyt jo nukahti miun punttiini ja olisi varmasti lähtenyt matkaani vaikka heti, jos Tiina olisi jo antanut. Mutta tämänkin neidin kanssa joudutaan vielä tovi odottamaan.

Colosé-esittelyä
Tänään oli puolestaan yhdistyksen grillijuhlat. Hallituksen kanssa paikalle mentiin puolta tuntia ennen pitämään pikakokousta, sekä arvioimaan kriittisesti uusinta Rapinaa ja sen artikkeleja. Luonnollisesti takertumatta pikku yksityiskohtiin ja menemättä henkilökohtaisuuksiin (vaikka Janina selvästi manasikin lehdessä poikueet täyteen cinnamon essexiä). Mie pääsin juhlapaikalle Janinan kyydillä, joka nappasi miut kotiovelta taas ei-punaisella autolla. Mira oli ostanut paikalle kauheat kasat ruokaa erilaista lihavaihtoehdoista kylmiin ja lämpimiin kasvisvaihtoehtoihin sekä jälkiruokiin. Paikalle oli ystävällisesti varattu myös colaa miulle ja Annille. Grilliä ei kuitenkaan saatu kuumaksi kello kahdeksi, kun porukka innostui juoruamaan ensin, ja Piia piti päivän aluksi Colosé -tuote-esittelyn. Kuvastosta ei löytynyt kuitenkaan suoraa vastausta siihen, kuinka hyvin sarjan ihonhoitoöljy toimii rotanhäntään, mutta tästä saija ehkä päivittää testituloksia niin Piia voi sitä ehkä jatkossa markkinoida tähänkin käyttötarkoitukseen.

Grillimestari ja valmistuva jälkiruoka
Keskusteluaiheet poukkoilivat eri aihealueiden välillä, ja riittivät johdattamaan keskustelun välillä hyvin mielenkiintoisille urille. Sillekin löytyy siis takuuvarmasti melkein looginen selitys, jos ensinäyttelyssä kaikilla Turkulaisilla rottaharrastajilla on viiksitatuoinnit sekä vaaleanpunaiset röyhelömekot. 

Kun grilli sitten saatiin kuumaksi ja ruuat kannettua pihalle, täyttyi grilli niistä useamman kerran. Mira hääri yhdessä Susannan kanssa grillimestareina. Välillä grillimestarin valtikkaa lainasivat hetkellisesti muutkin, mistä seurasi mielenkiintoisia äänitehosteita täytettyjen tomaattien ja jälkiruokabanaaneissa käytetyn suklaan uhatessa lähteä grillinvalloitukseen. Urhoollisesti grilli saatiin kuitenkin pidettyä suojassa tällaisilta uhkakuvilta.

 Sitten oli vuorossa kisailua...


Saijan heittovuoro
Saijan kaatama numero 13
Ruokailun loppupuolella Saija bongasi pinkin Mölkky-pelin, ja ennenkuin peliä päästiin testaamaan, piti Saijan päästä käymään lähimmässä Tarjoustalossa ostamassa itselleen samanlainen. Mie ja Tiina lähdettiin sitten messiin, ja tyhjennettiin tarjoustaloa sitten kyllä muustakin. Ainakin kasa aleilmanraikastimia ja vaatteita tarttui myös matkaan, ja miulle puunvärinen Mölkky ennen muuttoa hajonneen tilalle. Nyt kun alkaa kova treeni ennen myöhempään kesään suunniteltyä Mölkyn mestaruuskisaa. Tämän päiväisiä matseja ei tulevista suunnitelmista huolimatta otettu kuitenkaan puhtaasti harjoituksen kannalta, vaan tulokset kirjattiin ylös tarkoin, ja ne julkaistaan seuraavassa Rapinassa siististi taulukoituna. Pisteenlaskusta käytiin kyllä pientä vääntöä, ja ilmassa liikkui ehdotuksia muunmuassa kasvattajanimikohtaisista pisteistä, että Tellu ja Saija olisivat saaneet laskea pisteensä yhteen, ja kasvattajanimettömät olisi jätetty laskematta (ehdotus hylättiin). Saimpa tallennettua kännykkäkameran videokuvaustoiminnolla myös sen, kun Janina mokoma uhkasi heittää miua pölkyllä päähän (mikäli miulle siis tapahtuu lähiaikoina jotain, todisteet brutaalista uhkailusta löytyvät miun puhelimen muistista).

Pistekirjanpitoa dokumentoitiin myös kuvin
Iltapäivä kului ja vaihtui iltaan siis rennoissa (verenhimoisen kilpailuhenkissä) merkeissä. Kello kuudeksi luvattu sadekin malttoi olla ropisematta alas puoli kahdeksaan asti. Sen jälkeen ilma alkoi käydä niin kosteaksi, että päädyttiin päättämään ilta siihen. Mie sain illasta kotiinviemisiksi itselleni myös loput Rapina-lehdet, niin pääsee niitä sitten alkuviikosta viimeistään postittamaan. Ja laatimaan hillityn objektiivista kisakuvausta illasta seuraavaan Rapinaan (säilyttäen alkuperäisaineiston visusti omassa jemmassa siltä varalta että Saija päätoimittajan ominaisuudessa tekee "korjauksia" lehteen meneviin kisatuloksiin ;)).

Kiitokset illasta vielä kaikille osallistuneille!

Ankaraa taktikointia ja vastujien arviointia

2 kommenttia:

sanna kirjoitti...

Jokainen postaus tuppaa aina parantamaan päivää, blogi kun on niitä harvoja joita seuraan (laskettavissa yhden käden sormilla), mutta tästä tuli oikein erityisen mukavat kesäfiilikset.

Olisipa koiraihmisilläkin noin yhteisöllistä. Valitettavasti seurojen tapahtumat tuppaavat olemaan melko isoja, niitä on kenties yksi vuodessa ja tällaisiin pieniin mukaviin tapahtumiin pääsevät vain ne sisäpiirin sisäpiiriläiset.

Susanna Hoffren kirjoitti...

Täällä on kyllä ihan mahtava rotta- ja gerbuporukka, jonka kanssa on mukava viettää aikaa välillä myös näyttelyitä vapaamuotoisemmin. Itsekin eksyi porukkaan alkuun ihan lemmikinomistajana, kun tulin tauon jälkeen hankkineeksi Janinalta rottakaksikon. Siitä on sitten edetty tähän, osittain porukan tuen ja kannustuksen (ja kotiin saatujen mahtavien otusten) siivittämänä :) Vaikka sitä välillä toivoisi porukkaan uusia naamojakin rohkeammin mukaan, niin vanhoissakaan ei ole kyllä valittamista ;)