perjantai 29. kesäkuuta 2012

Rottalamylläystä

Likkojen uusi linna
Nyt se sitten alkoi, rottalan uudelleen järjestely. Minun piti vain siivota likkojen häkki, ja purkaa toinen Lusakoista hoitotyttöjen lähdettyä. Mutta kun kerran aloitin, kipaisin samalla hakemassa pussin mustia nippusiteitä ja toteutin suunnittelemani TuplaCritterNation Doublen. Ja pakko sanoa, rakastuin häkkiin heti kun aloin sitä sisustaa. Sitä en tiedä kuinka käytännöllinen häkkiratkaisu tulee pidemmällä tähtäimellä olemaan, mutta tällähetkellä se vaikuttaa ideaalilta: likkalauma on kasvamassa taas isoksi, ja siitä ole lähdössä hetkeen ketään mammailemaan. Tilan tarve on siis suurimmillaan, etenkin kun tykkään pitää kakarat ja mammat samassa häkissä, jolloin eri yksilöt kaipaavat välistä sitä omaakin tilaa rauhoittua tai häslätä. Toisen puolen häkistä kokosin välitason kanssa, toisen jätin avoimeksi niin että sinne saa sitten helpommin isompien roikkujuttuja. Likat vaikuttivat ratkaisuun muuten tyytyväisiltä, mutta Tuike tuntui koittavan etsiä häkistä nyt levennyksen myötä poisjäänyttä vinttiosastoa. Pitääköhän tässä nyt lähteä nyt vielä kolmatta Critteriä metsästämään, että pikkuneiti on tyytyväinen ;)

Likoilla aiemmin olleeseen TuplaLusakaan nähden tässä kombossa isoimpina etuina näen sisältä kokonaan yhtenäisen tilan (aiemmassa kulku häkkien välillä tapahtui pienen sivuluukun kautta), sekä häkin ovet jotka parantavat ulottuvuutta häkin sisällä. Sisustusmielessä myös verkkokatto on kiva, kun neidit saavat Sputnikinsa häkin korkeimmalle kohdalle kuten kuuluu.



Poikien Lusaka siirtyi sitten siihen nurkkaan, jossa likkahäkki oli aiemmin. Tänään varmistui myös kyyti Ferplast Towerille, josta olen yhden Oululaisen kanssa viestitellyt. Eli ensiviikolla viimeistään poikienkin pitäisi saada lisää tilaa itselleen. Häkin kohta onkin mitattu niin, että siihen pitäisi tuon Towerinkin sitten hyvin mahtua.

Poikas- ja varahäkkijärjestelyt ovat vielä vähän auki, ja niitä koitan varmaan huomenna sumplia, miten ne rottalaan nyt muutoksen myötä tulevat. Yhtenä vaihtoehtona olen miettinyt sinipohjaisten palauttamista aktiivikäyttöön, ja sen myötä harkinnassa on oranssipohjaisen junnulan myynti - jos raskin tai en keksi sille mitään fiksua paikkaa rottalasta. Se kun on kotona olevista häkeistä hankalin säilytettävä, kun sen kalteriosa on isohko ja ei-kasaanmenevä.

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Voi että kun näyttää hienolta! Todella ihana asumus! :)

Susanna Hoffren kirjoitti...

Kiitos :) Häkki on ollut nyt hetken käytössä, ja tuntuu olevan likoillekin mieleen.