sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Lisää muksuja maailmalle

Yhden yön väliaikaismajoitus
Eilen grillijuhlan jälkeen tuli vietettyä vielä tovi koti-iltaa Annan rottaneidin kanssa. Olin alkuun ajatellut antaa neidin olla yön boksissa, kun tänään oli lähtö heti aamusta, eli ylimääräistä boksiaikaa ei olisi kuitenkaan kertynyt kovin montaa tuntia. Sillä otinkin sitten neidin sohvalle seuraksi katsomaan Bonesia, että saa neiti verytellä kunnolla jalkojaan ennen yötä. Mutta en mie sitten kuitenkaan raaskinut neitiä perusboksissa pitää, kun kotona ei siihen ole pakkoa. Varahäkkiäkään en kuitenkaan jaksanut lähteä enää siihen aikaan illasta virittämään, vaan neiti sai testattavakseen omien likkojen reissuhäkin, eli pienen murtovarman kissan kantohäkin. Sinne sitten viritettiin neidille putki ja riippari, ja laitettiin iltapalat ja juomapullo. Neiti näytti kompromissiin ihan tyytyväiseltä, eikä olisi aamullakaan malttanut fleeceriipparistaan nousta. Mielipidetiedustelua tästä ei kuitenkaan valitettavasti tehty, kun mukaan lähti viisi muutakin rottaa, niin matkan sujuvuuden takia isoimmat bokseista jäivät kotiin.

Aamulla reissubokseihin siis pakattiin Annan tytön ohella Katarina, Leikki, Ryökäle, Kepponen ja Katastrofi. Nyt kun lähenee sekin aika kun on tullut aika sanoa mammalle heipat, ja päättää Suskun pitkä odotus neidin kotiinsaamiseksi. Tuttuun ruokaan paluu auttoi onneksi hyvin neidin rupiin, eli neiti on nyt jopa siinä kunnossa kun se oli meille tullessaankin. Kuitenkaan Katarina ei ollut lähtövuorossa ensimmäisenä, vaan se saa Katastrofin kanssa odottaa vielä huomiseen. Kaikkia rottaluovutuksia kun en arvannut tälle päivälle sopia, kun ohjelmassa oli myös serkun rippijuhlat, niin sovittiin Suskun kanssa että hän hakee rottamuksensa huomenna kun hänellä alkaa loma.

Katastrofi
Tampereelle saavuttiin vähän puolen päivän jälkeen, ja ensimmäisen poikastenhakijan kanssa treffit oli sovittu yhdeksi. He löysivätkin hyvissä ajoin paikalle, ja hetken rupattelun jälkeen alkoi Ryökäleen ja Kepposen matka kohti Kuopiota. Pojat lähtivät kahdestaan ensimmäisiksi rotiksi. Kepposen ja Ryökäleen lähdettyä Katastrofi jäi yksin boksiinsa, mikä sai nuoren herran selvästi vähän hämilleen, mutta huomenna sekin pääsee sitten tutustumaan uuteen laumatoveriinsa. Seuraava lähtövuoro osui Leikille, jota tultiin äidin ja tyttären voimin hakemaan parin muun nuoren rottaneidin laumatoveriksi ja tutustuttamaan tyttöä äidille jo nuoruudesta tuttuun lajiin. Rotta onkin lapsiperheeseen sosiaalisuudessaan ja seurallisuudessaan aika nappi valinta, etenkin silloin kun päävastuu hoidosta on vanhemmilla.

Tänne jäi vielä Katarina ja Katastrofi iltaseuraksi. Sitten kun ne vielä lähtevät, ovatkin kaikki muksut maailmalla. Vähän on kyllä ollut nyt outoa olla täällä, kun vierashuone on täynnä mummulasta tuttua tavaraa. Niin on niitä sitten katseltu läpi rottaluovutusten lomassa. Vanha mummula kun on nyt myynnissä.

Ihan kokonaan rottala ei kuitenkaan vielä hiljene, vaikka muksut nyt lähtevätkin. Alkuviikosta ennen Ronin ja Wintonin lähtöä meille saapuuvat jo seuraavat hoitorotat, kolme nuorta rottaneitiä Papaija, Pippuri ja Penny. Nämä neidit ovatkin meillä sitten melkein siihen asti, kun Pikku Pyromaani ja Libna kotiutuvat kasvattajiltaan meille. Sitten ollaankin näillä näkymin jonkin aikaa ihan vain omalla laumalla totutellen naarasjunnuja rottalan arkeen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanasta rottaneiti Leikistä. Olemme koko perhe aivan ihastuneita häneen. Sosiaalinen, rohkea ja utelias tyttö ja vielä päälle kaunis kuin mikä. Heti kun häkin ovella vähän rapistellaan, niin leikki on heti tulossa syliin. Meidän sydänkäpynen. Ja Jyväskylän siskokset ottivat tytön hyvin vastaan. Tuolla nyt nukkuvat yhtenä mykkyränä.

Susanna Hoffren kirjoitti...

Mukava kuulla että teillä on lähtenyt pikkuneidin kanssa arki hyvin liikkeelle :)