keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Itsepalvelua

Vaikka sitä kuinka koittaa rottalaisten häkkejä sisustaa, ja tarjota toisille virikettä ja köllöttelypaikkoja, jää sisustukseen silti joskus puutteita. Kaikessa sommittelunhalussani ja tilankäyttösuunnitelmissani unohdan joskus aivan perusteet - tyynyt ja peitot. Ei kai kukaan tykkää pelkällä patjalla nukkua, vaikka patja olisi hyväkin. Onneksi hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, koska rotta on tunnetusti viisas ja toimelias eläin. Jos omistaja ei tajua, homma voidaan hoitaa myös itse.

Eilen Muhku osoittikin selvää oma-aloitteisuutta asian suhteen. Työpöydän kulmalle oli jäänyt wc-paperirulla miun läikytettyä juomia, eikä rullalla näyttänyt olevan pöydän kulmalla mitään tähdellistä virkaa. Ei ainakaan yhtä tähdellistä kuin sillä voisi olla toisessa kohtaa. Muhku päättikin tarttua toimeen, ja työnsi rullan astetta lähemmäksi häkkiä. Häkkiin siirtymisen jälkeen rullan paperianti saatiinkin siirrettyä rivakasti rotankäpälillä kiskomalla rullalta kulmavessaan. Vieläkään paperikasa ei ollut kuitenkaan oikeassa kohtaa, vaan yön aikana paperikasa pedattiin kulmavessasta mökkiin vällyiksi. Samalla sitä kasattiin ikkuna-aukkoihin niin, että ikkunan reunalla on hyvä ja pehmyt lepuuttaa päätään. Aamulla kopista löytyikin sitten kolme tyytyväistä rottaa, homman pääarkkitehti mukaanlukien.

Muhku ja Eliza unisina, Marika taustailee.
Ensikerralla pitää sitten muistaa heti paperit, rutirexit tai muut - pitäähän nyt neideille vällyjä olla. Etenkin talvella.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä Winston on myös varsinainen sisustusekspertti. Lempipuuhaa on vapaana ollessa panna kuntoon kokonaista kerrostaloa eli katossa roikkuvaa Ikean lelukoria. Sieltä löytyvät niin kumit, nenäliinat, karkkipaperit kuin kaikki muukin lastenhuoneesta löytyvä kierrätysmateriaali hienosti seinämille tumpattuna. Korissa aiemmin asustelleet nallet Win järjestelee myös oman mielensä mukaan oviaukkoja tukkimaan. Ja kamalintahan on se, jos velipoika yrittää juuri siihen kerrokseen, jossa Win sillä hetkellä hääräilee. Veljen paikka on Winin mielestä ylhäällä verhotangolla...ei sotkemassa hienoja järjestelyjä.

Susanna Hoffren kirjoitti...

Kiitos taas poikien kuulumisista :) Toinen löytänyt hyvän jemman aarteilleen. Meillä likat tykkäävät kätkeä tavaroita etenkin sohvan taakse ja käärmeterraarion alle.