tiistai 7. helmikuuta 2012

Ostoksia

Tänään ehti sitten Kuralan eläinkaupassa ja Jyskissäkin poiketa. Mukaan tarttui pygmeille pesämateriaalia, herkkutankoja, lisää kiinnitysnipsuja rottahäkkeihin (Jyskissä 12 kappaleen pussi maksoi 1,99€), broilerin sydämiä ja vähän jyviä. Sain sitten aikaiseksi hankkia myös yhden Ferplastin Geo XL boksin lisää, niin saa laitettua myyntiin yhden samaa kokoluokkaa olevan boksin, joka ei pinoudu minkään itsellä olevan boksin kanssa. Ei tuo tietenkään paljoa säilytystilassa tällä tavaramäärällä tunnu, mutta näyttelykasseissa jo enemmän, silloin kun on mukana rottia jotka voivat olla kasseissa samoissa bokseissa, mutta jotka pitää päiväksi erottaa saman muunnoksen tai muun syyn takia.

Aika hyvin sitä on kyllä jo saanut varastojaan raivattua, kun kaikki ylimääräiset isommat terraariotkin jo lähtivät. Saisikin vain aikaiseksi tehtyä akvaariokamoille saman läpikäynnin. ...sitten voisikin sortua taas tilailemaan jotain uutta viriketavaraakin ;)

Pygmien pesämateriaaliautomaatti

Muita ostoksia

2 kommenttia:

sanna kirjoitti...

Tuo pygmien asumus näyttää hienolta. Millaisia pygmit ovat lemmikkeinä? Olen saanut sen käsityksen, että ne ovat jyrsijöistä mahdollisesti eniten nimenomaan vain katselueläimiä (vrt. matelijat) ja ne eivät myöskään ole toisiaan kohtaan niin sosiaalisia, kuin hiiret ilmeisesti yleensä.

Susanna Hoffren kirjoitti...

Pygmit ovat nimenomaan katselueläimiä, eivätkä ne ole käsiteltävissä senkään vertaa kuin monet matelijat. Pygmit kun ovat paitsi todella nopeita, myös erittäin hentoja. Eli kaikki terraariosta siirtämisetkin tapahtuvat huijaamalla pygmi putkeen, ja nostamalla se sitten siinä boksiin. Onneksi tätä ei tarvitse tehdä turhan usein, sillä terraario pysyy huomattavasti pidempään siistinä kuin muilla jyrsijöillä. Eli pääosin voi keskittyä tarkkailemaan otusten touhuja sen kummemmin puuttumatta niiden elämään.

Pygmit ovat laumaeläimiä, ja kaipaavat lajitoverien seuraa. Tässä suhteessa ne eivät ole kuitenkaan yhtä ongelmattomia kuin hiiret ja rotat - pygmit kun ovat tarkempia reviiristään, ja usein hyvin aggressiivisia oman ryhmän ulkopuolisia yksilöitä kohtaan. Eli laumaeläiminä ovat sieltä hankalimmasta päästä - kaipaavat seuraa, mutta ovat todella tarkkoja siitä kenen seuraa (vähän niikuin jotkin gerbiilit, joiden totutusten kanssa tullut kanssa joskus tuskailtua...). Mutta sitten kun nuo tulevat toimeen, niin sitten kyllä nukutaan pienessä kasassa heinäpesässä.

Itsellä nuo tulivat lähinnä maskoteiksi, kun kaipasin taloon myös jotain rottaa pienempiä jyrsijöitä. Pygmeihin päädyin osin juuri sen takia, että ne eivät kaipaa käsittelyä. Etenkin poikueiden aikaan niitä käsittelyä tarvitsevia ja kaipaavia kun on jo talossa kyllin :) Perushoidoltaan pygmit ovat helppoja, eli siihen kuuluvat ne samat vesienvaihdot, ruokinnat ja siivoukset kuin isommillakin jyrskillä.

Ehdottoman mielenkiintoisia otuksia kyllä, jos ei pidä lähtökohtana sitä että lemmikin kanssa pitää voida olla vuorovaikutuksessa.