lauantai 11. helmikuuta 2012

Rotakas päivä

Tänään päivä kului taas pitkälti rottajutuissa. Aamulla näin pitkästä aikaa yhtä ystävääni, ja hänen kanssaan tuli käytyä paitsi kirjastoissa, myös Raision Ekotilalla bongailemassa rottahäkkiin kalusteita. Reissulta kotiuduttua ehtikin passelisti syömään ja laittamaan piirakan uuniin ennen Lskgy:n hallituksen kokousta ja sitä seurannutta yhdistyksen ystävänpäivätapahtumaa. Jälkimmäiseen eksyikin taas yksi uusi kasvo rotista juttelemaan.

Virikelöytöjä parin päivän ajalta
Ekotilalta mukaan tarttui lopulta muutaman itselle tulleen löydön lisäksi rotille yksi hyllynaluskori, pieni puinen kori, kankainen lokerikko sekä pari lasikippoa ruokakulhoiksi. Näihin löytöihin kului yhteensä ruhtinaalliset 3,90€, josta pitkälti yli puolet meni tuohon kankaiseen lokerikkoon. Toivottavasti se on neideille mieleen, kovin pitkää käyttöikää en sille kyllä odota. Mutta saapahan neideille välillä jotain uutta, nyt tulossa oleva Zooplussan tilauskin kun sisältää lähinnä vakiohittejä, varsinkin puisia sellaisia joita joutuu välillä uusimaan. Puuvirikkeitäkin kun rotilla mielellään kuitenkin aina ainakin jonkin verran pitää, että pääsevät sitten halutessaan hampaitaakin käyttämään. Muovin muokkaaminen hampailla kun ei ole monestakaan syystä niin toivottavaa. Vaikka toki rotat muutakin jyrsittävää saavat kuin häkin huonekalut. Ekotilalta löydettyjen virikkeiden lisäksi Ellulta tarttui eilen mukaan yksi pieni metallikori, jota hän oli kierrätyskatokselle viemässä.

Kokouksessa puuhailtiin taas paitsi näyttelyitä, myös muuta ohjelmaa jäsenistön päänmenoksi. Etenkin vapaamuotoisempien illanviettojen järjestämisessä ollaan nyt koitettu aktivoitua, koska vaikka näyttelytkin mukavia tapahtumia ovat, jää niissä usein silti vähemmän aikaa vapaaseen keskusteluun ja ihmisiin tutustumiseen. Paikallistasolla kun on kuitenkin helpompi kutsua jäsenistöä koolle ihan vain juttelemaan, kun isompi osa jäsenistöstä asuu samalla suunnalla. Kesällä nähdäänkin sitten grillailun merkeissä, ja sitäkin ennen todennäköisesti jotain pientä on. Vaikka meille saakin kutsua itsensä tutustumaan rottiin muutenkin, niin yhdistystoiminta muodostaa myös hyvän väylän tutustua toisiin rottailijoihin.

Illanvieton osallistujia
Ystävänpäivätapahtumassa keskusteluaiheet liikkuivat virikkeissä, kasvatuksessa, rottalaumoissa, gerbiileissä ja muissakin eläimissä. Välillä eksyttiin myös puhumaan tarjoiluista tai käsitöistä - niistä kun tuntuu nyt useampikin innostuneen, ja keskustelua taustoittikin mm. silmukoiden laskeminen. Itsekin pääsi sitten omassa kasvatuksessa tällä hetkellä mietityttävistä asioista puhumaan, ja sai taas vähän eteenpäin kevään ja kesän astutussuunnitelmia, vaikkei Elizalle tai Muhkulle kummallekaan ole vielä lyöty lukkoon urosta. Siinä kyllä tietää olevansa onnellisessa asemassa, kun lähellä on paljon muita harrastajia, niin ei joudu yksin asioita pyörittelemään. Ainakin itse kokee todella antoisaksi ihan livenäkin kuulla toisten kokemuksia eri ongelmista ja virikkeistä, vaikka sitä aktiivisesti eri foorumeillakin pyörii. Ei nettikeskustelut ole kuitenkaan koskaan täysin sama asia. Samalla sain sitten myös annetuksi Muhkun ja Sanariksen paperit Saijan matkaan, niin saa sitten pienet rekisteriin.

Aika meni taas äkkiä, ja pian kello olikin jo kymmenen ja viimeisetkin suuntasivat sitten kotia kohti, joskaan eivät suoraan. Tellu ja Saija kun päättivät lähteä vielä Tiinan luokse poikasia katsomaan. Itse siirtyi sitten koneelle jatkamaan rottailuja. Ja harmittelemaan toisen sähköpostini toimimattomuutta, joka on jatkunut nyt 1,5 vuorokautta juuri kun odotan yhtä mailia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yliopiston sähköposti (yritin lähettää sulle siihen mailia mutta se tuli bumerangina takaisin)?
Oletko tsekannut ettei sitä ole siirretty uuteen järjestelmään?

-Ellu-

Susanna Hoffren kirjoitti...

Jep. Tällä hetkellä en ainakaan pääse kirjautumaan uuteen enkä vanhaan järjestelmään. Ellei asiaan tule huomenna aamulla viimeistään muutosta, pitää käydä sitten atk-keskuksella kyselemässä. Hyvä tietää että tuossa on nyt bumerangi ongelmaa ollut, niin tietää laittaa viestiä perään, jos pariin mailiin ei tule vastausta.

Anonyymi kirjoitti...

Aika jännää, mulla kuitenkin toimii ihan normaalisti, eli ei kyseessä ole mikään laajempi vika sitten. hmm...

-Ellu-

Susanna Hoffren kirjoitti...

Tapsalla toimii kanssa. Elämä on epäreilua :)