lauantai 24. marraskuuta 2012

Hoitorottien lähtö ja himohamstrausta

Sokeri, Tikku ja Kaneli
Anna palasi tänään reissustaan ja kävi hakemassa hoitoneidit kotiin. Kaikki neljä neitiä, Kipinä, Tikku, Kaneli ja Sokeri olivat Annan tullessa linnoittautuneita riippumattoihinsa. Hoitorottien häkkiin kun tuli kanssa kierrätettyä osa poistoon menevistä kankaista ja kunnon rottien tapaan neidit ottivat riippumatot heti omikseen. Lauman vanhemmat neidit Kipinä ja Tikku suosivat usein alempaa riipparia, siinä missä junnuskat Kaneli ja Sokeri löytyivät usein ylemmästä. Vanhemmilla neideillä taisi tulla kiipeilyssä vähän kunto vastaan, tai sitten kyse oli puhtaasta mukavuudenhalusta; olihan alempi riippumatto lähempänä ruokakuppia ja juomapulloa, samoin kuin aktiivisimmin käytössä ollutta häkin luukkuakin.

Kipinä
Vielä ennen lähtöään rottaneidit joutuivat kuitenkin kiusattaviksi. Anna kysyi apua neitien kynsien kanssa, joten kipaisin hakemassa kynsisakset rottalasta. Neidit eivät olleet kynsienleikkuun tarpeellisuudesta yhtään niin vakuuttuneita mitä Anna, ja etenkin Tikulla ja junnuilla olisi ollut selvästikin parempaa tekemistä. Sokerikin pyrki kovasti jaloittelureissulle olohuoneeseen, joka olisi ollut paljon pientä boksia mielenkiintoisempi. Lopulta neidit saatiin kyllä taivuteltua niin kynsienleikkuuseen kuin boksiinkin, onneksi, sillä kotona neitejä odotettiin jo kovin. Etenkin lauman toista matamia Kipinää. Eipä sillä, että neidit olisivat olleet kynsien leikkuussa kovin vaikeita tapauksia, normaalin malttamattomia vain mitä paikalla pysymiseen tuli.

Neitien loma-ajanasunto
Nyt iltasella ajattelin itse rentoutua kotona netti-tv:n parissa. Tänään on vuorossa välillä seuraamani sarja Himohamstraajat, ja tällä kertaa jakso liittyy rottiin. Ehdin katsoa jaksosta ensimmäiset kuutisen minuuttia ennen blogin puolelle karkaamista ja alkupätkässä on esitelty jo toinen jakson hamstraajista: mies, jolla majailee asunnossaan vapaana yli tuhat lemmikkikesyrottaa. Populaatio on saanut alkunsa kolmesta karanneesta kesyrotasta, jotka ovat karkaamisensa jälkeen saaneet rauhassa lisääntyä ja alkaa tehdä tuhojaan asunnossa, jossa mies huolehtii lemmikeistään ruokkimalla ja juottamalla ne aamuin illoin. Käytännön syistä omistaja joutuu kuitenkin viettämään yönsä muualla, kun nukkumisesta rottien valtaamassa asunnossa ei tullut enää mitään. Koko jakson nähtyäni saatan päivittää siitä blogiin vielä lisää, sitä odotellessa muutkin kiinnostuneet voivat vaihtaa netti-tv:n puolelle.

Ei kommentteja: