keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Virtuaalisiivoilua

Ensimmäiset rottani Lilja ja Lemmikki nähdessäni neidit ensikertaa
Nyt alkuviikosta on tullut vihdoinkin siivoiltua myös konetta ja käytyä läpi niin kuva- kuin tekstitiedostoja. Konesiivouksen myötä sain vihdoinkin rottakuvatkin omiin kansioihinsa ja toimitettua Miralle tämän vuoden Lskgy:n pöytäkirjat, nyt kun ne ovat viimein yhdessä kansiossa kaikki. Kaaos oli melkoinen, sillä järjestämättömiä tiedostoja oli päässyt kertymään kamalasti - jotain kertonee että pelkästään roskakoriin tiedostoja päätyi parisen tuhatta.

Capped-kakara Räpsä, eli Ratsian Kannat Kattoon
Vähän vanhempia eläinkuvia järkkäilessä tuli törmättyä myös monen nyt jo edesmenneen rottamuksen kuviin. Etenkin Elisen kuvat pysäyttivät hetkeksi täysin. Tuli niin ikävä sitä pikkuneitiä. Elisessä vain oli jotenkin heti kaikki kohdallaan; sen lisäksi että neiti oli kaunis kuin mikä, oli se myös maailman uteliain ja symppiksin pikkurotta. Pikkurotta joka lähti aivan liian varhain onnistuttuaan ensin puhkaisemaan toisen silmänsä ja alettuaan sitten rohista. Toisesta liian nuorena lähteneestä mainiosta kakarasta Penasta en onnistunut löytämään koneelta yhtään kuvaa.

Kuvia järjestäessä tuli palattua moniin muistoihin. Tähän asti kuvat ovat olleet koneella pitkään niin sekaisin, että niihin on ollut lähes mahdotonta palata. Nyt jokaisella rottamuksella, niin nykyisellä kuin edesmenneellä, on oma kansionsa. Tai melkein kaikilla on - kaikilla niillä joiden kuvat ovat kaaoksesta ja koneiden vaihdoista huolimatta säilyneet tähän päivään. Ensimmäisen laumankin kohdalla löysin kuvia kaikista muista paitsi Sukasta. Sukasta, joka on edelleen ainoa rex rotta jonka olen koskaan omistanut.

Elise
Kuvien läpikäynnin myötä tein päätöksen, että jatkossa pyrin aiempaa aktiivisemmin pitämään kuvat hyvässä järjestyksessä ja varmistamaan että jokaisesta rottamuksesta myös löytyy hyviä kuvia säilytettäväksi. Tokihan muistot säilyvät myös ilman kuvia, mutta silti vanhat kuvat tuntuvat tuovan edesmenneet jossain määrin lähemmäksi kuin kuvaton muistelu. Kuvista kun parhaillaan näkee niin tarkasti toisen ilmeet ja olemuksen.


Olisin lisännyt  tähän postaukseen useampiakin vanhoja kuvia, mutta nyt blogger ilmoittaa minun käyttäneen koko ilmaisen kuvatilani. Lähipäivinä pitänee siis perehtyä siihen, mitä vaihtoehtoja minulla on, että blogiin saisi jatkossakin lisättyä kuvia.

2 kommenttia:

riina kirjoitti...

Lataa kuvat vaikkapa flickriin, sieltä saa ne helposti kun painaa sitä jakamisnappia niin päättää vaan kuvakoon ja laittaa blogikirjoituksen html-koodin sekaan ne kuvien koodit :)itse käytän flickriä ja siellä on ainakin reilusti kuvatilaa! :)

Susanna Hoffren kirjoitti...

Kiitos vinkistä :) Nyt tosin tilanne ratkesi ainakin hetkeksi, kun huomasin muutamien muiden kameroilla otettuen kuvien olevan todella isoja ja vievän tilaa moninkertaisesti muihin kuviin verrattuna. Niin niiden muokkauksella tilaa vapautui jo mukavasti. Mutta hyvä tietää mitä vaihtoehtoja jatkossa on, jos/kun ongelma jossain kohdin uusii.