keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Vierailevia tähtiä

Perjantaina olen karkaamassa Tampereen seudulle mökkeilemään ja muuttoavuksi. Saija kävi sitten tuomassa minulle matkaseuraksi pari nuorta miestä, bessp veljekset. Tapsa tosin ehti jo olla vähän kateellinen näistä seuralaisista, hän kun ehtii matkaan vasta myöhemmällä bussilla luennoista johtuen. Niin minä menen sitten keskenäni herrojen kanssa edeltä. Marin kanssakin kun ehdittiin jo sopia, että hän tulee perjantaina heti aamupäivästä poikia hakemaan.

Perjantaiseen lähtöön asti pojat saavat majailla olohuoneessa yhdessä poikashäkeistä. Innostuin väsäämään pojille häkkiin vähän ison riipparin, joka ulottuukin sitten häkin päästä päähän. Poikia tämä häkin kaksikerroksisuus ei tunnu haittaavan, vaan pojat viipottavat uteliaasti vuoroin riippumaton alla ja päällä. Suloiset vintiöt.

Poikien lähdön jälkeen olohuone siirtyy tosin taas rottavapaaksi vyöhykeeksi ennenkuin totun liikaa rottamuksiin rottalan ulkopuolella. Rottien huomioimisen kannalta olohuone kun on hyvin kätevä paikka häkille, kun eläimet ovat enemmän tapahtumien keskiössä. Pidempiaikaisemman majoituksen kohdalla olohuoneen ongelmaksi muodostuisi kuitenkin jaloittelemaan päästäminen, koska johtojen keskellä se ei voisi tapahtua häkistä suoraan (se nähtiin jo viime asunnossa miten siinä käy...). Tällaisissa lyhyemmissä pätkissä se ei ole este, kun vieraita rottia en muutenkaan päästä yhtä paljoa muualle kuin sohvalle ja syliin, jossa valvonta on helpompaa. Silti olen taas vähän haaveillut likkahäkistä olkkarissa...


Ei kommentteja: