torstai 15. marraskuuta 2012

Kokoustelua ja kotirottailua

Tänään oli Lskgy:n hallituksen kokous täällä meillä ja sen myötä piti toki hieman leipoa kokousevästä. Tapsa sai eilen illalla kaupassa suunnitella menun ja niinpä tarjoiluksi valikoitui suklaamuffinsseja sekä pikkupitsoja. Nyt kesällä leipominen on jäänyt itselläni vähemmälle kaiken muun häslingin myötä, joten Tapsa on innokas rohkaisemaan minua aina sopivan tapahtuman sattuessa kohdalle (...ja keväällä sain vielä kuulla, että leivon joskus vähän liikaakin ;)). Tipi oli täällä auttamassa pikkupitsatalkoissa ja kaikki kolme pellillistä hävisivätkin nopeasti illan aikana. Muffineja on vielä jäljellä pari, eli määrät osuivat kerrankin nappiin. Pahimmillaan meillä leipomuksia on hävitetty vielä viikon jälkeen, kun arvioin määrät yläkanttiin.

Kokouksessa juoniteltiin muun muassa tapahtumia ensi vuodelle jäsenistön päänmenoksi. Alustavasti vihreää valoa näytettiin muun muassa yhdistyksen halloweenhipoille, vaikka porukkaa ehkä jo hieman huolestutti mitä kaikkea saattaisin saada vuodessa aikaan. Tänä vuonna kun itsellä jäi omien halloweenjuhlien järjestäminen väliin, sitä on kahta innokkaampi ideoimaan ensivuodeksi kaikennäköistä. Ennen niitä on toki ohjelmassa paljon muuta, kuten perinteiset ystävänpäiväillanistujaiset, joihin pitäisi huomenna mainosta naputella. Näyttelyjen oheen kun on alettu järjestää nyt aiempaa enemmän myös vapaamuotoisempia iltamia, jotta kerrankin ehtii kunnolla jutella muiden harrastajien kanssa. Näyttelyissä kun on monesti sen verran kiire, että aikaa rauhalliseen keskusteluun ei aina tahdo jäädä.

Kokouksen jälkeen jatkettiin siskon kanssa meidän Sabrina-maratonia rotakkaassa seurassa. Ensin sohvalle seuroihin pääsivät Libna ja Lilian, seuraaviksi Delilah ja Vanamo. Tyttöjen seikkailessa sohvalla ja kerjätessä juustonaksuja, Tapsa teki jotain mitä ei yleensä tee: päästi pojat jaloittelemaan rottalassa. Meillä kummallakin on paha tapa suosia tyttöjä, ja etenkin Tapsan kohdalla tämä korostuu, kun tyttölaumassa on hänen molemmat prinsessansa. Tapsa oli kuitenkin huomannut yhtenä iltana poikia ruokkiessa, kuinka poikien lyllerrys lattialla on kivan erilaista kuin tyttöjen. Niinpä pojat pääsivät Tapsan valvonnassa juoksuille koko meidän maratonin lopun ajaksi. Sen jälkeen minäkin kävin hetken Tapsan ja poikien kanssa istumassa.

Sanaris koitti kovin päämäärätietoisesti pyrkiä tyttöjen häkille, siinä missä Pamaus tyytyi nuuhkuttamaan haltioissaan tyttöjen hajuja vaatteista. Jonkin aikaa jaloiteltuaan Frederikin rohkaistui kiipeilemään syliin muiden poikien mukana. Flaksi taas meinasi vetäytyä ensimmäisenä takaisin häkille, mutta joutui muuttamaan suunnitelmaansa Tipin tultua namien kanssa lattialle. Niitä Flaksi kun ei voinut missata ja niin jaloittelu jatkui senkin osalta. Häkkiin kun ei olisi välttämättä nähnyt yhtä hyvin, jos namijakelu olisikin vielä jatkunut.

Poikien jaloittelun jälkeen Tapsa otti Tuiken vielä omalle spesiaalijaloitteluvuorolleen ja alkoi treenata tytön kanssa luoksetuloa. Tapsa kun tilasi jo jonkin aikaa sitten itselleen rotankoulutusoppaan, mutta on muilta kiireiltään ollut laiska treenaamaan Tuiken kanssa. Nyt harkinnassa onkin aktiivisempi treenien aloittaminen. Samalla suunnitelmissa on pleksieste rottalan ovelle, että likkojakin olisi mahdollista päästä jaloittelemaan muutenkin kuin suljetun oven takana. Nyyttiä varten kehitetty verkkoportti kun toimii ainoastaan poikien kanssa, jotka ovat kyllin laiskoja ollakseen edes yrittämättä yli.

Ei kommentteja: