tiistai 3. tammikuuta 2012

Lisää uutisia pienistä

Jolenen poikue on sitten tarkastettu, Janinan avustuksella. Minä sain osakseni pari näykkäisyä ja haavan sormeen. Päätin sitten hermostuneen emon takia soittaa kokeneemman rotankäsittelijän paikalle. Janinan mielestä emo oli tosi kärttyisä, pesästä paljastui sitten vain kaksi poikasta. Toivottavasti pienet selviävät, kun maidontuotanto niin pienelle pesueelle ei kuulemma aina käynnisty. Vähän huonosti näkyi pienillä maitoa, mutta vähän kumminkin. Siitä siis johtui piipityksen puute.

Emo on myös tosi ison näköinen, Janina tunnusteli sen masua ja epäilee sen olevan vain lihava, kun ulkoisesti kaikki näyttäisi olevan kunnossa eikä sisälläkään tunnu mitään. Masu Jolenella oli kuitenkin vähän pipi ja emo protestoi liian kovaa tunnustelua. Päädyimme (Saijaakin konsultoimalla) siihen että emon annetaan olla omissa oloissaan, katsotaan sitten jos käytöksessä tai ulkomuodossa näkyy muutosta huonompaan. Pienet sitten selviävät tai eivät. Sillä välin pidän näppini turvassa, kun Jolene ei selkeästi läheisyydestä juuri nyt pidä. Muuten emo paikkailee pesäänsä ihan normaalisti ja rupesi juuri maistelemaan ruokaansa.

Muut voivat onneksi hyvin ja Delilahkin on ruvennut oikein helläksi ja suutelevaksi. Ennenhän olin hieman varuillaan Delilahin kanssa, kun olin tullut hieman näykityksi. Mikkohan valitteli myös samaa. Mokoma tosin nappasi jaossa pari herkkua itselleen, jonka jälkeen tuli vielä takaisin ja vei vielä lapseltaan namin suusta. Niin sitä opetetaan selviytymään julmassa maailmassa. :)

Pieniä kuonoja likkahäkissä.

Elizan poikaset kohta kolmen vuorokauden ikäisinä.
Seran pienokaiset ovat aukaisseet silmänsä, ihan jokaikinen. Hassua, kun eilen ne olivat vielä visusti kiinni. Kohta on varmasti odotettavissa kovaa vipellystä, pienet viihtyvät vielä toistaiseksi suurimman osan ajasta pesän sisällä.

Seran poikaset.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kovasti tsempitysta Jolenelle! Neidin kohdalla kantavaksi tulokin oli kylla talla kerralla vaikeaa. Toivottavasti neidin muksutkin selviavat, mutta emo on tosiaan se tarkein. -suski