lauantai 28. tammikuuta 2012

Rottalan kuulumisia

Pojat eivät olisi alkuun malttaneet sohvalle ollenkaan
Tänään sitten Elizan pojat Dippis, Kim ja Doc muuttivat yhteen Sanariksen ja Faraksen kanssa. Saa sitten Dippiskin opetella jonkin aikaa elämää ilman emoa muiden junnujen kanssa, ennenkuin lähden koittamaan sitä ja Sanarista Naveenin seuraan.

Pojat saivat ensin tutustua toisiinsa sohvalla, vaikka varmasti tuon ikäiset menisivät ihan heittämälläkin yhteen. Mutta sohvalla sai poikia paremmin vähän kamerallakin kiusattua. Kokoero on pojilla kyllä melkoinen, vaikkei ikäeroa niin mahdottomasti olekaan. Mutta kasvuiässä kun ovat, niin kokoa kertyy joka viikko lisää. Pojat eivät tuntuneet olevan toisistaan moksiskaan, vaan sohvallakin touhuttiin heti kuin oltaisiin oltu samaa porukkaa aina. Pikkupojista ujoin, Kim, uskaltautui myös hyvin hieromaan tuttavuutta toisten poikien kanssa. Kim on kyllä siskonsa Lâo Caun kanssa poikueen saippuapalat, mutta eivätköhän nekin tuosta ekstrakäsittelyllä tasaannu, pikku hätkyilijät. Mikon kädessä Kimkin oli kyllä niin nätistä, että Mikko taas ihmettelee, miten tuo poika on muka muita rasavillimpi. 

Eliza sai jäädä sitten tyttäriensä kanssa viidestään. Tälläkertaa kun ei viitsi naarasmuksuja isoon naaraslaumaan soluttaa. Paitsi lauman koon, nyt myös Elisen takia. Nyt kun päätin pitää neidin lääkekuurista huolimatta laumassa, ei laumaan tarvita yhtään ylimääräisiä muutoksia kuurin aikana. Paranemisen etenemisestä olen kyllä huono tässä kohtaa sanomaan, tai edes arvaamaan millaiseksi silmä lopulta paranee. Silmä kun näyttää melko samalta kuin hoidon alkaessa: minkäänlaisia merkkejä uhkaavasta tulehduksesta tai kasaankuivumisesta ei ole ainakaan tällähetkellä havaittavissa. Silmälääke kyllä Eliseä vähän harmittaa, ja neiti pyrkiikin heti ravistamaan sen pois tai pyyhkimään sen silmästä. Tyttöä tuleekin monesti pidettyä paikallaan hetki lääkkeen laiton jälkeen, että lääke ehtisi ainakin hetken silmässä ollakin. Kauluria kun likalle on turha koettaa saada pysymään. Vieläkään en kyllä keksinyt, mihin se on silmänsä saanut häkissä tökkäistyä, vaikka voihan kyseessä olla periaatteessa ihan heinämökin seinäkorsi tms., joka on vain sattunut osumaan harvinaisen ikävästi.
Dippis

Viimepäivinä sitä on pyrkinyt myös ilmoittelemaan ahkerammin noista ylimääräisistä terraarioista, nyt kun ison lintuhäkin kohdalla taisi jo tärpätä myynnin kanssa. Nyt on selvästi taas se vaihe menossa, että kaipaa kämppään lisää tilaa, ja kaikki ylimääräiset tavarat joille tuskin on lähiaikoina tiedossa käyttöä ärsyttävät. Silti sitä ei ole vielä saanut aikaiseksi häkkivarastoakaan läpikäydä. Ehkä se on vuorossa ensiviikolla, kun saan yhden gradujutun sitä ennen jollekin mallilleen. Lasiterroissa on kyllä se miinus häkkeihin nähden, että käyttämättömiä lasiterroja ei saa yhtä hyvin jemmattua osissa pitkin kämppää. Mikä harmittaa erityisesti tuon ison altaan kohdalla, joka on nyt ergonomisesti keskellä lattiaa käärmeterran edessä. ....mutta silti sorruin tänään taas katsomaan omia ilmoituksia laittaessa myös häkkien myynti-ilmoituksia, ihan siltä varalta jos sieltä olisi löytynyt vielä jokin aiempaa kätevämpi varahäkki rotille. Pygmeille uusi käytännöllisempi terra onkin jo tulossa. Parantumatonta.
Faras ja Doc

Sanaris ja Dipps

Kim ja kiva kolo sohvatyynyjen välissä

Ei kommentteja: