perjantai 20. tammikuuta 2012

Rotakas torstai

Junnupoikien iltajumppa

Nyt päivä on vaihtunut jo perjantain puolelle, mutta torstaipäivä sujui varsin rotakkaissa merkeissä. Alkaen kaikkien pikkuhäkkien siivouksella, jolloin myös pari laumaa vaihtoi paikkoja, jatkuen sitten LSKGY:n hallituksen kokouksella ja muksujutuilla. Jälkimmäisiin lukeutuu paitsi Seran muksujen lähtö, myös Noksun lopetus ja pikkuisten paapomista.

Tortok
Noksun kohdalla päätös tosiaan viimein tehtiin. Päivän aikana pikkuinen oli alkanut pitää pientä rohinaa/aivastelua. Se yhdistettynä valtavaan kokoeroon Elizan muksuihin nähden oli sitten se viimeinen niitti. Pieni oli maailman suloisin, mutta ei selvästi kyllin vahva ja vastuskykyinen voidakseen elää pitkän ja terveen rotan elämän. Olo on yhtä aikaa sekä surullinen, että helpottunut. Enää ei tarvitse miettiä pienen selviämismahdollisuuksia, tai mitä neidin kanssa tekisi. Ei pientä kun olisi uskaltanut kellekään lemmikiksi myydä, kun neiti oli vähän reppana. Noksun sisko on puolestaan edelleen tarkkailussa. Se on koko ajan ollut selvästi Noksua isompi, mutta Elizan muksuihin nähden sekin on pieni.

Tortok kuikuaa
Häkkejä siivotessa junnupojat muuttivat Naveenin alakertaan asumaan, ja Eliza muksuineen sai puolestaan oranssipohjaisen poikashäkin. Alkuun ajattelin antaa Elizan periä Naveenin alakerran, mutta koin kuitenkin lopulta aavistuksen vilkkaamman paikan keskellä huonetta paremmaksi nuoremmille. Tortok, Valdur, Faras ja Sanaris alkoivat tutkia uutta lukaaliaan heti innoissaan, samaten kuin Eliza muksuineen omaansa. Junnu-urosten häkki tulee kyllä huomenna hiljenemään radikaalisti, kun puolet sen asukkaista lähtee. Naarashäkin kohdalla aavistus vähemmän vilinää voi olla jopa positiivista: nyt häkin avaamista seuraa varsinainen hyöky, kun kaikki kahdeksan pyrkivät yhtäaikaa tutkimaan käsiä, hakemaan nameja tai jaloittelemaan. Seran muksujen lähdettyä häkkilukukin tippui sitten neljään, mitä lähemmäs normaalia ei välttämättä ihan heti päästä. Nyt naaraslauma kun on sen verran iso ja hälyisä, ettei sinne taida viitsiä Elizan tyttöjä vieroitusikäisinä siirtää.
Valdur

LSKGY:n kokouksessa valittiin uusia toimihenkilöitä vuoden alkajaisiksi, käytiin läpi erilaisia mieleen tulleita yhdistysideoita sekä puhuttiin hieman jo seuraavasta yhdistyksen näyttelystäkin. Tänävuonna hallitus onkin aika kompaktin kokoinen, yhteensä kuusi henkeä. Toivottavasti se hieman helpottaa aikataulujen sumplimista. Jos joku ei vielä tiedä mikä LSKGY on, kyseessä on siis Lounais-Suomen Kesyrotta- ja gerbiiliyhdistys. Yhdistys järjestää vuosittain kolme näyttelyä, julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää jäsenlehteä, ja koettaa aktivoitua näyttelyiden ohella järjestämään myös pienempiä ja vapaamuotoisempia tapaamisia rottaihmisille. Eli etenkin jos Turun seudulla asuu, kannattaa toimintaan ainakin tutustua ja jakaa myös omia ideoitaan siitä, millaista rotta- ja gerbiilitoimintaa alueelle kaivattaisiin. Yhdistyksen sivut olivat aika pitkään maassa, mutta nyt nettiin on saatu taas muutamia perustietoja: http://www.lskgy.info/index.html Itse tosiaan toimin yhdistyksessa sihteerinä ja jäsensihteerinä, eli miuakin voi halutessaan kysymyksillä pommittaa. 

Veljekset Tortok ja Valdur
Kokouksen lomassa vaihdeltiin sitten kuulumia ja rottia. Yksi Seran muksuista lähti Saijan matkaan jatkaakseen Raumalle toisen poikasen kaverina. Samalla Saija toi minulle yhden pienen, joka matkaa miun mukana Tampereelle. Janina lähti puolestaan loppujen Seran muksujen kanssa. Lelle jäi toistaiseksi vielä ilman rottia tässä jaossa. Huomenna (tänään) onkin sitten aika pakata Tortok, Valdur, Sarys, Leona ja Saijan pieni matkan päälle. Meinasin vain kokonaan unohtaa täyttää muksuille paperit. Asia muistui mieleen vasta siinä kohtaa, kun Saija ojensi miulle Jenkin paperit eteenpäin vietäviksi. Onneksi paperit ehti kuitenkin vielä hyvin täyttää, niin saa sitten omillekin muksuille laitettua paperit heti poikasten mukana uusille omistajille.

Loppuilta kuluikin sitten Elizan muksuja lellitellessä. Ovat ne kyllä suloisia veitikoita nuollessaan sormia ja nukahdellessaan taskuun. Saa nähdä kehittyykö noista vielä samanlaisia pusuttelijoita kuin Delilahin lapset.
Luukku auki likkahäkissä

Siskokset, Muhku, Sarys ja Leona

Leona

Jaloittelemaan oltaisiin kovasti lähdössä.

Jolene ja Leona

Ei kommentteja: