maanantai 2. tammikuuta 2012

Pieniä suuria uutisia

Elizan pienet on nyt tarkistettu. 12 tervettä nakeroa on syntynyt maailmaan. Jokaisella näyttää olevan maitoa masussa ja emo on pirteä ja sosiaalinen. Soittelin varmuudeksi Janinalle ja kysyin mitä tehdään, hänen mielestään karsintaa ei tarvitse toistaiseksi tehdä. Tarkkailen pienten ja emon vointia päivittäin, toivottavasti Suski pääsee itse näkemään jokaikisen. Hyvin Eliza oli ainakin poikasensa jemmannut, jouduin vähän kaivelemaan pehmikettä että sain niitä yhtään kuvaan.

Elizan poikue.
Seran pienokaiset.

Sera taas ei hoida mamman rooliaan kovin vakuuttavan näköisesti. Poikasten silmät eivät ole vielä auki, mutta emo antaa niiden vipeltää vapaana häkissä ja poukkoilla sokeina ympäriinsä. Kova seikkailunhalu pienillä tuntuu jo olevan, pesässä pysyminen tuntuu olevan aika vaikeaa.

Seran pienokaiset, osa 2.
Toisaalta, ehkä Sera on vain mukavuudenhaluinen ja tietää ettei pikkuisille tapahdu mitään omassa häkissä. Imetyksen emo kuitenkin hoitaa ihan pesän ulkopuolellakin ja poikaset näyttävät voivan hyvin.

Viimeisenä, muttei missään nimessä vähäisimpänä uutisena, Jolene on synnyttänyt. Pesän ympäristö ja ruokalautanen olivat aamulla ihan veressä. Hieman huolestuttavasti piipitystä ei kuulu, mutta emo tosin viettää paljon aikaa pesän sisällä imettävän näköisenä. Jolene on vielä tukkinut kaikki pesän aukot niin tiiviisti ettei sisään näy yhtään, joten jännätään sitten huomisaamuun asti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Seran kaytoksesta ei tosiaan tarvitse huolehtia: mammat ovat erilaisia. Toiset ovat erittain tiukkoja pesassa pysymisen suhteen, toiset ottavat asian rennommin. Ja sitten on Delilah: sehan raahasi muksuja pesaan valista viela kolmiviikkoisina, kun halusi itse kaiken huomion :)