tiistai 10. tammikuuta 2012

Reissukuvia

Reissujuttujakin kun tuli täällä joitain jaettua, niin jaetaanpa sitten kuviakin (kuvat saa isommiksi klikkaamalla). Vähän valikoidusti kyllä, kun kuvia tulia reissusta kaikkiaan 361 Mikon kameraan. Meillä kun Mikko toimi pääosin kameramiehenä, kun itse en niin kovin tykkää kantaa kameraa mukana. Oma kuvaaminen rajoittuukin lähinnä kotona rottakuvien ottoon.

Mutta ennen kuvia vielä paljastettakoon Jolenen muksujen nimet. Alkuun kun tosiaan mietin muksujen nimeämistä Hanoin katujen mukaan. Idea kuitenkin jäi, kun katuja oli niin monta, ja muksuja vain kaksi. Pienten nimet kuitenkin löytyvät Hanoista. Toiseksi viimeisenä iltana reissussa oltiin Mikon kanssa palailemassa yötorilta hotellille. Keskusjärven kohdalla Mikko mainitsi näkeneensä jotain liikettä läheisellä temppelillä. Ikäänkuin sielä olisi livahtanut pieni jyrsijä. Mie halusin toki mennä heti lähempää katsomaan, ja niinhän se oli: temppeli toimi selvästi rottayhteisön kotina. Ihan heti pienet eivät läsnäoloomme kummemmin reagoineet, vaan pääsin ensikertaa eläessäni ihan alle metrin päähän kauniista ruokailevasta villistä agoutinaaraasta. Kohta rotat kuitenkin livahtivat koloihinsa, ja päättivät pysyä niissä odottamassa häiriön ohimenemistä. Silloin päätin nimetä Jolenen muksut kyseisen temppelin ja järven mukaan, jos pienet suinkin selviäisivät. Vielä en mene sanomaan selviämisestä mitään varmaa, vaikka pienenpikin muksu oli tänään jo paremman näköinen. Mutta kävi kuinka tahansa, pikku pirpana on nimeltään Dên Ngoc Son ja veljensä Hoan Kiem. ...kutsumanimiä pitää vielä hioa ;)

Muistin sitten myös unohtaneeni välipäivinä kokonaan julkistaa blogiarvonnassa jaetun palkinnon. Voittaja olikin siitä jo blogiinsa laittanut, eli kuva paketin sisällöstä löytyy sieltä: http://yadellen.blogspot.com/2011/12/blogiarvonnan-palkinto.html Onnea vielä voittajalle :) Ja katsoo jos sitä taas jossain kohtaa innostuu moista järjestämään, mahdollisesti sitten kun blogi täyttää vuoden tuossa kevättalvella...

Reissun alkajaisiksi keskusta täyttyi erilaisista kukista ja hedelmistä tehdyistä sommitelmista.

Paikallinen akvaarioliike.

Katukuvaa.

Ho Hoan Kien -järvi uuden vuoden yönä.

Yksijalkainen pagoda.

Hang Bayn kelluvan kylän koulu.
Utuista Hang Bayta Tip Top-vuorelta kuvattuna.

Ristelyaluksen lounastarjoilua, kukatkin koverrettu vihanneksista.

Yhtä vierailluista luolista.

Eläinkauppakatua.

Myytäviä lintuja häkkeineen.

Lisää myytäviä lintuja.

Vähän harvinaisempi otus kaupunkin keskustassa.

Vankilaprojektissa mukana olon myötä piti tietenkin vierailla myös paikallisessa vankilamuseossa.

Yritys soluttautua paikalliseen väestöön ...ainakin melkein.

Rottien valtakuntaa.

Moderneja uhrilahjoja: colaa, keksejä ja paikallista olutta.

Vesipuhveli muksuineen.


Kukkiva kiinanruusu.

Ninh Pingin jokimaisemaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Järvi on Hoam Kiem ja jokimaisema on Ninh Binh. Pari kirjoitusvirhettä lipsahti mukaan.

- Mikko