perjantai 11. tammikuuta 2013

Kiiman odottelua ja alkavaa puunausta

Sooda ja Flaksi pääsivät ensimmäistä kertaa yhteen eilen illalla, eikä eilen ainakaan kiimasta ollut tietoakaan. Flaksi olisi ollut utelias tekemään lähempääkin tuttavuutta Soodan kanssa, mutta Sooda potki uteliaan miekkosen joka kerta tassunkantaman päähän. Herran lopulta luovuttua nuuhkutteluaikomuksista Soodan suhtautuminen herraan muuttui vähän myötämielisemmäksi ja sen jälkeen saatettiin jo istuskella vierekkäin tuijottaen anovasti ihmisiä pikkuhäkistä poispääsemiseksi. Eli kiimojen metsästys jatkuu tänään illalla, josko niitä muksujakin tänne taas saataisiin.

Libnan kohdalla harkinta on yhä käynnissä. Libnan luonteesta kun pidän koko ajan enemmän (ellei neidin ahneutta oteta lukuun) ja nyt neidin aivastelukin on vähentynyt. Toisaalta taas Libnan emon patista ei ole vielä tarkempaa tietoa. Ainakaan patti ei ole nyt kasvanut ja eilen patti näytti jopa aiempaa pienemmältä, joka viittaisi siihen että se ei välttämättä olisikaan kasvain. Silti patissa ei vieläkään näy mitään rupea tms., joka paljastaisi patin paiseeksi. Tietenkinhän vaihtoehtoja on vielä muitakin, kuten esimerkiksi tukkeutunut rauhanen. Patti siis pysyy tarkkailussa ja poikueharkinta Libnan osalta jatkuu. Toisaalta Libnan poikueen kyllä haluaisi suunnilleen samoihin aikoihin kuin Soodan jos Libnan astuttaa. Libnan poikueeseen kun odotettavissa olisi lähinnä agoutia ja agouti berkshireä, niin Soodan poikueesta voisi saada niille sitten kuviollisia kavereita.

Huomenna on edessä Perttulan näyttely ja kohta pitäisi mennä iltapuhteena rottia puunaamaan. Tällä kertaa rottien valmistelu on jäänyt töistä johtuen tavallistakin myöhempään. Siitä johtuen en olekaan yhtään harmissani siitä, että huonosta rahatilanteesta johtuen lähtijöitä on vain se neljä. Tai neljä ja mahdollisesti Ihastus ja Hilla myyntipöydälle. Janina on vähän epäileväinen sen suhteen mahtaisiko aikuisille rotille oikeasti löytyä uutta kotia näyttelyn kautta, niin nyt on vähän harkinnassa ottaako noita neitejä mukaan vai ei. Näyttelyssä kävijöillä kun on kieltämättä yleensä kotona jo ne valmiit laumat, joihin moni hankkii laumanjatkoksi mieluummin muksuja kuin aikuisia. Mutta ei silti koskaan varmaksi tiedä, vaikka joku sattuisikin vähän aikuisempiin neiteihin ihastumaan. Naarailla aikuistenkin yhteentotutus on kuitenkin ihan mahdollista.

Tänään tuli myös sorruttua tuomaan Mustin ja Mirrin alennusmyynnistä vähän tuliaisia rottamuksille, kun sinne kaverin kanssa eksyin. Osa jyrsijäjutuista oli -70% ja siitä aleosiosta meille eksuin yksi kankainen tunneli jaloittelualueelle (0.85€:n hinnalla en voinut vastustaa) ja roikkuva pörrökankaalla vuorattu riippupesä likoille (pojille se olisi turhan ahdas, mutta ainakin junnulikat varmasti arvostavat omaa 'makkaria').

Ei kommentteja: