lauantai 19. tammikuuta 2013

Libnallakin kiima

Se Libnan edellinen kiima taisi tosiaan olla juuri silloin maanantaina, koska tänään illalla Libnaa ja Flaksia yhdistettäessä Libnan kiiman huomasi heti. Flaksin ei tarvinnut kuin vähän tyttöä nuuhkaista, kun neiti jo tärräsi korvat propelleina. Flaksi pääsikin astumaan Libnan useampaan otteeseen, eli jos kaikki menee hyvin, helmikuun alkuun odotellaan nyt syntyväksi kahta poikuetta; yhtä omaa ja yhtä Zaya's-poikuetta.

Tapsalle olen alustavasti jutellut, että jos parille Soodan pojalle löytyy sijoituskoti, en varmaan pidä Soodan poikueesta yhtään poikasta kotona. Silloin laumassa kun olisi paremmin tilaa jättää Sooda porukan jatkoksi. Toki kasvatuksellisti fiksumpaa voisi olla jättää kotiin joku näyttelytasoisempi yksilö ja etsiä Soodalle uusi mukava lemmikkikoti, mutta... Nämä ovat juuri niitä syitä miksi itse on alkanut kallistua taas kasvatushaaveista enemmän lemmikkiharrastuksen ja sijoituskoteilun suuntaan. Tai ainakin hyvin pienimuotoisen ja hidastempoisen kasvatuksen suuntaan. Kun kotona on jo rotta joka on alkanut tuntua varsin omalta ja jonka luonne miellyttää, miksi haluaisin sen sijalle uuden vain siksi, että toisen tähti ja kyljet ovat vähän vähemmän standardinmukaiset. Tai kylkien osalta hyvin paljon vähemmän standardinmukaiset ;)

Huomenna pitäisi sitten rottamusten asumuksiakin taas vähän enempi puunailla, kun olen ollut siinä töiden jälkeen turhan laiska ja viime viikonloppu meni näyttelyhulinoissa. Sisustukseen on taas kovasti kaikenlaisia ideoita, vaikka pääpiirteissään ne noudattavat taas jo tutuksi käynyttä pahviboksi-riepulinjaa. Kaikenmaailman riepuja kun on yhä rottakäyttöön varattuna varmaan kolmisen Ikea-kassillista. Sen siitä saa, kun siivoaa kunnolla sekä liinavaate- että vaatekaapin ja on hyvin kriittinen sen suhteen mitä poistetuista jaksaa kirppikselle laittaa. Voi kyllä olla, että sorrun tilaamaan Janinalta tytöille söpön kolmikerrosriipparin jo ennen kuin tuo riepuvarasto on ehditty hävittää. Ja tasapuolisuuden nimissä pojillekin pitäisi sitten ehkä hankkia jotain, kuten uusi koloriippari.

Ei kommentteja: