sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Sohvasipsuttelua

Aina välillä olkkarissa leffoja ja tv-sarjoja seurailleissa seuroihin pääsevät myös rotat. Poikueiden aikaan tämä erivapaus on lähinnä sosiaalistettavilla kakaroilla, mutta muina aikoina sohvareissuille tulee välillä haettua myös yksittäisiä aikuisia, tai osa laumasta - kaikkia kun ei uskalla kerralla sohvalle ottaa, koska vahtiminen käy silloin vaikeammaksi. Aikuisilla kun on meillä selvästi muksuja isompi kiinnostus jatkaa sohvareissuja aina olohuoneen lattialle asti. Etenkin porukan diiva Tuike ja suuri seikkailija Vanamo kun eivät suostu uskomaan maailman rajoittuvan sohvan laitoihin.

Tänään sohvalle pääsivät touhuilemaan Vanamo, Lilian ja Sooda. Varsinaisen laumaan totuttamisen aion Soodan kohdalla aloittaa vasta poikasten jälkeen, mutta neidin selvästi välillä tylsistyessä omassa rauhassaan päätin nyt kokeilla miten neiti menisi puolueettomalla alueella yhdessä muiden kanssa. Homma sujuikin mutkattomasti ja kolmikko kiipeili vuoroon kaikki sylissä ja kävivät välillä tutkimassa kuinka pitkälle sohvaympäristössä on mahdollista päästä. Viljaterran ollessa yhä auki Ebonyn ja Saagan ollessa talvehtimassa neidit löysivät varsin nopeasti reitin sohvan selkänojalta sinne. Vanamon piti vielä testata kiipeilytaitojaan ja kikkailla itsensä terraarion metallista tukilistaa ylemmälle tasolle. Vanamosta välillä todella huomaa sen tulleen Kissukseen - sylissä voidaan kyllä käydä, mutta uusien paikkojen tutkiminen vie siitä voiton sata-nolla.

Likkalauman reviiritietoisemmat tapaukset, Muhkun ja Libnan, pidän todennäköisesti Soodasta erossa vielä varsinaisen totutuksen alkuun asti. Näistä neideistä kumpikin kun on jo jaloitellessa käynyt pörhistelemässä Soodan häkillä ilmoitellen taas mielipiteitään vieraista naaraista heidän alueellaan. Pojat kun ovat tyttöjen mielestä ihan ok naapureita (niin kauan kuin ne eivät erehdy likkojen häkin päälle kiipeilemään), mutta kaikki muut ovat vähintäänkin epäilyttäviä tunkeilijoita. Mutta eiköhän sekin sitten nopeasti ohi mene, kun joutuvat Soodaan paremmin tutustumaan.

Ei kommentteja: