lauantai 15. syyskuuta 2012

Ei lisää vauvauutisia, eihän...

Delilah on lihonut lyhyen ajan sisään epäilyttävän paljon. Ellen paremmin tietäisi, olisin varma että neiti on viimeisillään kantavana. Ainoa mutta on se, että sen ei pitäisi olla mitenkään mahdollista. Tokihan sitä jokainen on varmasti lukenut tapauksista, joissa astuminen on päässyt tapahtumaan pinnojen välistä. Mutta mitä on niistä tapauksista useamman kanssa jutellut, vaatisi se rottien fysiikalla melkoista akropatiaa ja isoa pinnaväliä, ja silti sen onnistumisen mahdollisuuksia moni pitää huonoina tai olemattomina. Tähän on hyvä tässä kohtaa ripustautua, sillä meillä ei ole ollut vuoteen yhtään karannutta rottaa, naarailla on täysmetallinen häkki ja urostenkin häkki on metallivahvistettu ja niin pieni pinnainen, etteivät naaraat ole mitenkään pystyneet pääsemään sisälle itse häkkiin. Eli ainoa mahdollisuus olisi ollut astuminen pinnojen välistä, minkä mahdollisuutta moni pitää lähes urbaanilegendana. Eli kaiken logiikan mukaan meille ei pitäisi olla tulossa vahinkopoikuetta mummuskalle.

Niin kovasti kuin toivonkin ettei kyse olisi poikasista, en pidä myöskään muista vaihtoehdoista joita minulle tulee mieleen. Äkillisen lihomisen voi selittää myös vatsassa oleva nopeasti kasvava kasvain - mikä olisi tietenkin vielä poikuettakin ikävämpi juttu. Yritykset tunnustella mahaa eivät kuitenkaan vahvistaneet vielä kumpaakaan kauhuskenaariota.

Tällä hetkellä haluaisin uskoa olleeni vain höveli: liikaa herkkuja ja päälle keski-ikäinen rotta. Mahaa se vain on, ja kurinalaisemmalla dieetillä siitä selvitään. Ehkä neiti ahmi vain eilen liikaa, kun innostuin kantamaan rottamuksille kaikkia ekstraherkkuja. Silti vatsa on nyt tiukasti tarkkailussa. Tällä kertaa en odota, että pääsisin piakkoin päivittämään blogiin, kuinka pesässä piippaa.

Paitsi Monan ja Tuiken pesissä. Monan poikuekin on nyt karsittu toivottavasti lopulliseen kokoonsa: kahdeksaan poikaseen. Mona vain vaikuttaa kovin sirolta noiden omien matamien rinnalla (mikä ei tosin ole automaattisesti huono asia, ottaen huomioon yllä todetun yhdestä noista matameista), niin nyt sitten tarkkaillaan mamman kuntoa ja muksujen kehitystä, miten mamma tuon kahdeksan kanssa pärjää. Pesässä on nyt neljä poikaa ja neljä tyttöä.

Ei kommentteja: