sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Vapaita rottamuksia

Janina kävi tänään valitsemassa Monan poikueesta oman kakaransa, eli nyt alkaa kotien etsiminen niille muille. Omaa ihmistään etsii siis kolme naarasta: sk agouti, sk topaz essex ja rex agouti sekä kolme urosta: sk agouti, sk agouti essex ja rex agouti. Muksut etsivät mukavan rottamaisia lemmikkikoteja. Kakarat ovat luovutuksessa 13.10. eteenpäin, ja kulkeutuvat ainakin Tampereelle (Turusta nouto sopii tietenkin myös paremmin kuin hyvin).

Yksilökuvat ovat kakaroista kyllä yhä ottamatta, kun päivän valoisa aika tahtoo olla näin syksyllä täysin olematon. Hämärä keinovalo, kehno kuvaaja ja peruspokkari kun ei ole itselleni ainakaan se helpoin kombinaatio. Vaikka pianhan sitä on koitettava, että muksuista ne yksilökuvat saisi. Välimatkojen takia kaikki kiinnostuneet kun eivät yleensä pääse muksuja paikanpäälle katsomaan, vaikka aina koitankin kutsua kyselijät tutustumaan muksuihin ihan lähietäisyydeltä. Kakarat kun osaavat antaa itsestään paljon paremman kuvan kuin miun räpsäisyni. Tänään olisi tosin taas niin kaivannut kameraa siinä kohtaa, kun yksi pojista peseytyi söpösti selältään, samaan aikaan kun toisella muksulla oli veikan häntä suussaan. Pienistä möngertäjistä on tulossa taas niin nopeasti aktiivisia rottia.

Janinan matkaan sain puhuttua myös meillä pyörineen dunan. Kovasti sellainen kun piti meillekin hankkia, kun päätin varakäytössä olleesta lasiterraariosta luopua. Kuitenkin nyt poikueiden myötä löysin itseni taas sen tosiasian edestä, että yksinkertaisesti pidän synnyttävillä naarailla enemmän noista Kios-häkeistä. Ja koska synnyttäviä meille tuskin tulee yli kahta yhtä aikaa, on tuo duna täysin turha.

Rottalassa uudelleen järjestelyiden taustalla on myös ajatus saada sinne lisätilaa toiselle, nykyistä isommalle kiipeilypuulle. Vielä sellaista ei ole tilattuna, mutta kovasti sitä jo miettii, millainen tilaan parhaiten sopisi. Rottala kun on nykyasussaan ehkä tehokas, mutta silti sitä on alkanut miettiä, onko poikashäkkien todella tarpeellista olla koko ajan esillä. Poikueita meillä kun ei kuitenkaan koko aikaa ole, kun taas rotilla ei ole pääsääntöisesti muuta jaloittelutilaa kuin tuo huone. Niin sillä sitä haluaisi ehkä koettaa kehittää monimuotoisemmaksi ja virikkeellisemmäksi tilaksi aikuisiakin rottia ajatellen. Zooplussasta tilaamisen ohella sitä miettii vaihtoehtona puun hankinnalle messutarjousten katsomista. Sitten pitäisi vain varmistaa, mahtuisiko moinen löytyessään kyytiinkin.  

Ei kommentteja: