lauantai 8. syyskuuta 2012

Vauvoja ja muuta sählinkiä

Nyt pesässä piippaa taas, ja pikaisesti pesän ulkopuolelta vilkaistuna kaikki vaikuttaisi olevan hyvin: muksuja on useampia, ja emo imettää pieniä. Varsinainen pesätarkastus saa kuitenkin odottaa iltayöhön tai huomiseen aamuun. Siihen asti mamma saa rauhassa keskittyä muksuihinsa. MonaLisa kyllä näyttikin eilen mahansa kanssa jo sellaiselta, ettei se maha olisi voinut enää paljoa isommaksi kasvaa.

Eilen tuli kanssa hoidettua pieniä rottailuita muun touhuilun lomassa. Ensin hain uusimman Rapinan painosta, ja postitin sen jäsenille. Tämän sain yhdistettyä mukavasti Turkulaisen kuvakisasta voitetun lounaspalkinnon lunastamiseen Kupittaan Paviljongissa, kun se oli sopivasti samalla suunnalla painopaikan kanssa. Kerrankin miun mieleistä hyötyliikuntaa: mukava kävelylenkki, hyvää ruokaa ja yhdistysjuttuja kaikkia samassa paketissa. Laatikon noudon jälkeen kyllä siirryttiin bussipalvelun piiriin. Laatikon roudaaminen kävellen kotiin asti kun olisi voinut rikkoa tunnelman. Postituksenkin ehdin hoitaa ennen viittä, eli lehtien olisi pitänyt ehtiä liikkeelle heti eilen ja niiden pitäisi siis alkaa saapuilla jäsenistölle alkuviikon mittaan. Postitusten lisäksi illalla tuli poikettua synttärikakulle ja rottamuksista juttelemaan Lenan luo, jonne Tiinakin sitten ilmestyi babyboomin keskeltä. Tiinankin luona kun on nyt kolme poikuetta, joista yksi syntyi juuri ennen hänen lähtöään Lenan luo. Lena taas oli saanut pojilleen uuden häkin, FerretNationin, johon hän kävi toissapäivänä hakemassa meiltä itselle ylimääräisiä välipohjia. Mie kun olen sen verran laiska umpitasojen kanssa, että omat rottamukset saavat niitä häkkiinsä vain vähän ja selvästi pienempiä. Vaikka näyttihän se kyllä kovin kivalta kangaspäällystettynä poikien häkissä :)

Rottajutuissa eksyttiin myös messarin näyttelyyn. Itse en ole vielä kauheasti ehtinyt miettiä sinne ilmoitettavia rottamuksia, mutta muuten odotan näyttelyä jo innolla. Etenkin kun Suskun illalla laittama viesti saattaa toteutuessaan muuttaa reissun vielä astetta eeppisemmäksi ;)

Ei kommentteja: