keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Rohinoita

Dippis ja Flaksi
Muksujen kanssa touhuilun ohella rottaharrastukseen kuuluu myös murhemieltä. Dippis on alkanut taas rohista, ja minä olen hyvin kahden vaiheilla, mitä pojan kanssa tekisin. Tämä kun ei ole ensimmäinen kerta, ja poika on syönyt nuorempana vaivaan pari antibioottikuuriakin. Rohina ei ole vieläkään jatkuvaa, mutta silloin kun sitä on, kuuluu se selvästi viereiseenkin huoneeseen. Eli kaikki ei ole kunnossa, mutta silti ison osan ajasta poika on oma virkeä mukavuudenhaluinen itsensä (uroksestahan tästä kun on kuitenkin kyse ;)).

Rohinajaksot ovat kuitenkin pahoja, ja pojan hengityksen kuunteleminen tekee pahaa. Pari kertaa olenkin jo lopetuspäätöksen melkein tehnyt. Mutta kuten tyypillistä, juuri silloin ne rohinat katoavat hetkeksi täysin, ja poika killittää söpösti riippumatossa alkaen raksuttaa heti kun siihen päin edes katsoo. Siitä Dippis onkin aina ollut hassu: mikään varsinainen sylirotta poika ei ole, mutta jo se että sitä katsoo ja sille juttelee riittää saamaan sen raksuttelemaan tyytyväisenä.

Dippis
Aiemmista rohinoista johtuen poika on jäänyt näyttelyistäkin nyt eläkkeelle, kun olen koittanut karsia sen elämästä kaiken ylimääräisen, joka rohinoita voisi edistää. Eipä sillä, että se olisi juuri eroa tehnyt. Rohinoittein kausittaisuus on saanut myös miettimään, onko vaiva sittenkään krooninen (eli keuhkot pysyvästi osin tuhoutuneet) vai onko pojalla vain niin paljon muita alempi vastustuskyky, että se sairastuu rohinoihin toistuvasti. Nekään pohdinnat eivät ole kyllä johtaneet mihinkään, koska en osaa nähdä kumpaakaan millään muotoa hyvänä vaihtoehtona.

Tällaisina hetkinä ei aina osaa nähdä rottien sitkeyttä hyvänä asiana. Silloin kun eläimen kunto selvästi romahtaa nopeasti, lopetuspäätös on helppo tehdä. Nyt kun hyviä päiviä on vielä selvästi enemmän kuin huonoja (tai eläin peittää huonot päivät välillä paremmin kuin toisinaan), on päätös monta kertaa vaikeampi. Kun ei tiedä, kuinka paljon eläin lopulta peittää perustyytyväisen olemuksensa alle nauttiessaan kipeänäkin saamastaan huomiosta.

Pistetään tilaukseen yksi kappale kristallipalloja. Nopealla toimituksella.

Ei kommentteja: