sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Arjen ensimmäinen päivä

Cooke
Häkit puunattiin eilen puhtaiksi, että kelpaa rottalaisten olla. Tai kaikki häkit poikashäkkiä lukuunottamatta, se jäi tälle päivälle. Iso kasa virikkeitä tosin odottaa edelleen kuivumistaan kylppärin nurkassa. Niiden pesu kun jäi lopulta aika yöhön. Sitä kun ei malttanut olla laittamatta peli-iltaa pystyyn Turkuun paluun kunniaksi. Onneksi virikevalikoimaa löytyy kuitenkin sen verran, etteivät rottamukset ihan autiotaloissa joutuneet yötään elämään. Helteet ovat tosin rottiinkin vaikuttaneet, ja sisälämpötilan noustessa meno häkeissä rauhoittuu. Ei sitä jaksa silloin niin kovin kovasti viipottaa. Lukuunottamatta noita kolmiviikkoisia, jotka viipottavat muidenkin edestä. Rauhallisemmasta vauhdista huolimatta Serakin päätti kyllä nauttia vapaudesta kaiken menetetyn ajan edestä, ja linnoittautui sohvan taakse seikkailemaan useammaksi tunniksi. Neiti tietää etten jaksa lähteä siirtämään sohvaa ellei minulla ole pakottavaa tarvetta saada rottia nopeasti häkkiin. Risto kertoili poikashäkin äärellä muksuissa huomaamistaan luonne-eroista, ja nimesi oman suosikkinsa harmitellen ettei voi vielä rottia ottaa.

Katarina.
Janina kävi tänään muksuja katsomassa. Shadown vatsavärin epätasaisuuden vuoksi sekin päädyttiin siirtämään lemmikkikotia etsivien listalle. Janinalla kun ei olisi sille käyttöä, eikä se ole niin hyvä että sen takia kannattaisi lähteä omaa uroslaumaa rakentamaan. Kun ei tässä ole kuitenkaan mikään kiire haalia isoa kasaa mahdollisesti sopivia jalostuseläimiä. Mieluummin sitten keskittyy katsomaan muutamia hyviä. Elizan kohdalla sovittiin sen jäävän minulle, ja Janinan saavan käyttää Jolenea valitsemalleen urokselle sitten kun se on levännyt tämän poikueen jäljiltä. Hän valitsee sitten itselleen poikasen niistä. Poikueen ainoa black essex Janinaa vähän harmitti, kun poika on niin lemmikkitasoinen tapaus. Mutta lemmikiksi kyllä sitten mitä mainioin persoonallisen näköisenä tapauksena. Samalla reissulla Janina toi meille pari riitapukaria lopetukseen ja nappasi mukaansa meille joskus jääneen dunansa. Pääsee nyt sitten jemmaamaan poikashäkit sen paikalle.

Hawkins
Tänään illalla siskoni saapuvat tänne alkuviikoksi asumaan. Etenkin Ida odottaa hyvin innoissaan rottalasten näkemistä. Saavat pienet sitten taas yhden innokkaan sylittelijän.

Ei kommentteja: