torstai 15. joulukuuta 2011

Aikuisia rottia ilmassa leijuvan babyboomin keskellä

Marika kurkkii
Vaikka sitä kuinka päättää olla kirjoittamatta pelkkiä poikasjuttuja, sitä joutuu taas huomaamaan aikuisten rottien jääneen blogissa pitkäksi aikaa vähän sivuun. Ehkä tätä vähän anteeksi antaa se seikka, että omien aikuisten rottien kuulumiset linkittyvät tällä hetkellä hyvin pitkälti poikasjuttuihin. Ainoa jonka kohdalla minkäänlaista suoraa linkkiä niihin ei ole nyt vedettävissä on Marika, joka on miun puolestani eläkkäälle mammailuista, ellei Saija satu keksimään sille täydellistä sulhoa ja tahdo lainata sitä poikuetta varten - itselle essexeissä kun on tarpeeksi.

Miun tällä hetkellä ainoa uros Naveen on yhä Tiinan luona Mustikka-nimisen rottaneiden seurana. Pari on viihtynyt koko ajan mainiosti keskenään, eikä Penan sairastelun ja kuoleman myötä minulla ole ollut täällä pojalle rottaseuraa välittömästi tarjota, niin sillä herra on saanut pitkittää vierailuaan. Naveenin paluu on kuitenkin sovittu nyt perjantaiksi, koska Mustikan synnytysajankohta lähestyy, eikä paria voi toki sitten enää yhdessä pitää. Samalla sitten Janinalla ja minulla on tiedossa keskustelua siitä, miten pojan kanssa edetään, nyt kun kumpikin tulee näkemään sen kunnon. Rauhallisen naaraan kanssa poju on mennyt nyt ok epäillyistä sydänhäiriöistä huolimatta, mutta tässä kohtaa on hankala sanoa, miten herra vaikkapa riekkuvia kakaroita tai kurittomia teinejä kestäisi. Rauhallista naarasta herralle kun ei voi valitettavasti vakituiseksi eläinkumppaniksi antaa, vaikka sellainen ehkä tuolle rauhalliselle herrasmiehelle mieluisinta seuraa olisi. Yksinkin kun seurankaipuista rottaa olisi sääli pitää.

Naaraista Eliza on yhä Janinan luona. Neidillä ei ole näkynyt nyt kiimaa kymmenennen päivän jälkeen, eikä se päästä enää urosta lähelle, joten nyt elätellään kovasti toiveita tammikuun alun pienokaisista. Muksuilla kun olisi laskettu aika uudenvuodenyönä, tai pari päivää sen jälkeen. Eliza palaa Naveenin tavoin kotiin perjantaina. Jouluksi neiti pääsee vielä Marikan ja Jolenen seuraan ennen omaan yksiöön muuttamista.

Jolene takaisin kotihäkissä
Kotona Jolenella tuntui olevan kiima samana yönä kuin Elizalla, ja Ares vaikutti päässeen astumaankin. Jolene on kuitenkin ollut koko ajan varsin torjuva Aresta kohtaan, eikä pari tuonakaan yönä muutamaa aivan lyhyttä hetkeä toistensa kanssa tekemisissä olleet. Kun siihen vielä yhdistää että Jolenella on Elizaa enemmän ikää ja vähän mahaakin kertynyt, en ole sen tiineyden suhteen aivan yhtä toiveikas. Mutta toisin kuin Poseidonin ja Jolenen kohdalla näen sen jopa mahdollisena. Nyt pari on pitänyt majaa samassa pikkuhäkissä reilun viikon verran, ja tänään olisi tarkoitus palauttaa Jolene takaisin Marikan seuraan. Marika kun on joutunut olemaan yksin nyt eilisestä lähtien, kun koin varmimmaksi nostaa Seran omaan pikkuhäkkiin. Katsoo sitten ennen reissua, vaikuttaako Jolene siltä että sillekin on varminta oma yksiö sisustaa.
Marika ja Jolene taas yhdessä

Sera omassa yksiössään
Seralla maha tuntuu tosiaan kasvaneen entisestään, ja omaan silmään neiti näyttäisi nyt hyvin kantavalta. Pojiltakin eilen peli-illassa kilpailevia arvioita kyselin, ja heidänkin silmiinsä neiti oli joko a) kantavana tai b) lihonut nopeasti selvästi Marikaa isomahaisemmaksi. Totesin sitten varmemmaksi sisustaa sille oman mammailuboksin, ettei sitten vahingossa käy niin että se synnyttäisi kaivelulaatikon nurkkaan tai muuhun hankalaan paikkaan isossa häkissä. Väärässä hälytyksessä isoin riski olisi että neidillä tulee vain tylsää pienemmässä häkissä ilman kavereita, eli sen ottaa sitten selvästi mieluummin. Vaikka kyllä joskus vielä haluaisin kokeilla antaa jonkun mammoista synnyttää laumassa, mutta sen aika ei ole nyt kun kyseessä ei ole oma poikue, ja pokueet ovat vielä loppukuusta jäämässä hoitajan vastuulle.

Delilah kurkistaa kuka häkin ovelle tuli
Delilah viettää nyt luonnollisesti suurimman osan ajastaan muksujensa kanssa. Aina aikuiseen seuraan päästeessään neiti nauttii kuitenkin suunnattomasti rauhallisista lounaista tai päiväunista, mitä en kyllä yhtään ihmettele - poikashäkissä ei ole enää pienintäkään soppea johon Delilah voisi vetäytyä muksuilta rauhaan. Muksut ovat vallanneet koko häkin Sputnikia myöten - ja etenkin Sputnikin, jossa nykyään nukkuvat yhtenä kasana paljon useammin kuin kopissa. Delilah on myös kova kerjäämään huomiota, ja vahtii saavansa ainakin minulta oman osansa rapsutuksista ja nameista. Suurimpana herkkuna toimivat tällähetkellä viiriäisenmunat, joihin Delilah on ihan hulluna - ne suorastaan revitään käsistä ja viedään äkkiä sivummalle. Sielä neiti monesti puhkaisee munan päälle reiän, josta alkaa tyytyväisenä lipittää sisältöä suihinsa.

Marika
Marika eleleekin nyt ainoana rotistani normaalia arkea kotihäkissä. Eilisen jälkeen se on ollut kyllä vähän ihmeissään, kun viimeinenkin kaveri vietiin. Delilah on onneksi vieraillut senkin jälkeen, niin ei ole Marika kuitenkaan täysin yksin joutunut olla.

Mutta eiköhän tilanne tästä taas alkuvuoden mittaan rauhoitu. Jolenekin kun jää eläkkeelle viimeistään tämän poikueen jälkeen, ja ellei se ole nyt kantavana, ei sille enää urosta uudelleen yritetä. Isabeau alias Muhku ja Elise muuttavat myös piakkoin naaraslaumaan. Laumarakenne on siis palaamassa kohti tutumpaa: niin että lisääntymisikäisten joukossa on myös vanhempaa leidiä katsomassa junnujen perään, sekä kasvavia kakaroita innostamassa joskus vanhempiakin leikkimään.

2 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Kyllä varmaan kiirettä pitää :D Onko vaikeaa hoitaa poikaspesuetta ja varsinkin jos niitä on monta yhtä aikaa ?

s-posti: retunen94@hotmail.com

Susanna Hoffren kirjoitti...

Pari ensimmäistä viikkoa emo hoitaa muksut pitkälti itse, ja silloin riittää että lähinnä tarkkailee tilannetta, katsoo välillä muksut läpi ja tarjoaa emolle tuhtia ruokaa. Muksujen avattua silmät vauhti kasvaa ja muksut tarvitsevat huomattavasti enemmän sosiaalistamista ja virikettä, ja ne myös syövät ja sotkevat moninkertaisesti. Sosiaalistamispuoli on kuitenkin se aikaa vievin, että jokainen muksu saa osansa käsittelystä. Tässä ystävät ovat kyllä suurena apuna isompien poikueiden kanssa, tai silloin kun poikueita on useampi, kun valtaosa heistä tykkää täällä käydessään muksuja paapoa.