torstai 1. joulukuuta 2011

Eläinharrastuksen ongelmia

Muksujen kasvun seuraamista on tällä viikolla varjostanut kaksi asiaa: Pena ja miun pygmiveljekset. Pena rohisee edelleen, vaikka eilen ehdin jo hetken toivoa että se olisi mennyt ohi. Pygmit puolestaan päättivät alkaa tappelemaan keskenään. Niin minun tuuriani, vaikka toki sitä tiedostikin, että urosten välillä tappeluiden riski on suurempi kuin naarailla, vaikka niitäkin suositellaan seurassa pidettävän.

Penan kohdalla on tarkoitus soittaa huomenna lääkäriin, ja hankkia pojalle antibioottikuuri. Pelkät vitamiinit, valkosipuli ja hunaja kun eivät tällä kertaa auttaneet. Rohinoistaan huolimatta poika on kuitenkin pysynyt muuten kunnossa ja virkeänä. Illat Pena onkin nyt viettänyt sohvarottana pitäen seuraa televisiosarjoja ja leffoja katseltaessa. Tuoden sitten ohjelmiin oman kommenttiraitansa tunkien kuonoaan korvaan ja rohisten voimakkaammin aina innostuttuaan tutkimaan jotain. Ja nuorella uteliaalla rotalla niin käy usein. Poika on myös mahoton pussailija, ja nuolee läpi niin sormet kuin huuletkin, aina kun ne pojan reitille osuvat. Kertakaikkiaan ihana lapsi, niin harmittaa todella toisen puolesta todella moinen räkätauti.

Pygmien kohdalla puolestaan päädyin eilen asumuseroon. Pientä kinaa olin huomannut jo aiemmin, mutta kasvattajakin arveli sen olevan vain arvojärjestyksen uudelleen hakua poikien muutettua kahdestaan asumaan. Sitten huomasin Damonin hännän ottaneen monta uutta osumaa veljen hampaista, ja muuttuneen mustaksi puolivälistä alkaen kohti kärkeä. Ei muuta kuin rottien kuljetusboksiin vähän kuiviketta ja puolet virikkeistä ensihätään, kunnes tänään sain kaivettua flatin esille ja haettua eläinkaupasta lisää sisustusrompetta. Tänään Damonilta olikin sitten tippunut puolet hännästä pois. Poika vaikuttaa muuten virkeältä, joten nyt katsotaan miten pojan elämä lähtee töpön kanssa sujumaan. Hieman harmittaa kun ei tajunnut poikia aiemmin erottaa, mutta uuden lajin kanssa on aina vähän hakusessa minkäasteinen kinastelu menee normaalin piiriin, ja missä vaiheessa on syytä huolestua. Nyt sitten mietitään, pidetäänkö vain pojat erillään, vai pitäisikö niille jossain kohtaa jotain seuraa miettiä.
Damonin yksiö

Damon kurkkaa

pojan töpö

Damonin mielipide ruokailuhetken tallentamisesta
Stefanin terraario

Poika uuden talonsa alla

...ja hiipimässä ruokakupille (meillä oleva kamera on selvästi liian hidas näille vekkuleille)

Ei kommentteja: