keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Matkalla maailman ääriin

Tätä kirjoittaessa Vietnamiin lähtöön on puolisen vuorokautta. Nyt käynnissä ovat omat viimeiset touhuilut kotona ennen reissuun lähtöä. Jolene ja Eliza ovat mammailubokseissaan, ja etenkin Jolenella on jo komeat pesäviritelmät sielä. Ensikertalainen Eliza on selvästi huolettomampi valmistautuja, ja pesämateriaalit ovat vielä pitkin häkkiä.

Jolenen mammailuboksi
Likkahäkissä kyllästyttiin keskellä seinää kaltereissa roikkuvaan ruokakippoon, ja se oli heitetty alas. Isolle laumalle tuossa oli selvästi liikaa akrobatiaa, vaikka toinen kuppi löytyi helpommasta kohtaa. Nyt kaikki ovatkin innolla uudella isolla kupilla, kuin kukaan rottalaisista ei olisi ikinä ruokaa nähnytkään. Suloiset valehtelijat.

Eliza yksiössään
Seran poikueesta ei tarvitse enää stressata niin paljoa, kun tietää poikasmäärän olevan nyt varmasti emolle sopiva. Mikä on hyvä, nyt kun kotiin ei voi sitten varmistuspuheluita soitella. Tapsalle lisättiin eilen kirjoitusoikeudet blogiin, niin voin täältä sitten tarkastaa jos/kun likat synnyttävät. Samalla käytiin läpi sitten parisivuista hoito-ohjetta, johon koitin tiivistää koko kotona olevan lauman hoidon ja muutamia mahdollisesti tarpeellisia yhteystietoja. Toivon todella ettei mitään olennaista jäänyt kirjaamatta, vaikka sen varuiksi luin useampaan kertaan läpi ja vielä Mikoltakin sitä varmistelin.

Kohta vielä viimeinen kauppareissu, että kämpästä löytyy varmasti riittävästi murkinaa kaikille pienille. Ja jotain hoitajallekin, että jaksaa sitten paremmin pienten kanssa. Itse palailen maahan 9.1., siihen asti kämppä ja eläimet ovat Tapsan vastuulla.

Ei kommentteja: