lauantai 17. joulukuuta 2011

Koko lauma kotona taas

Eliza & Jolene: tytär ja emo
Janina poikkesi tänään tuoden Naveenin ja Elizan. Naveenin myötä kodin äänimaailmaan palasi tuttu rouskutus, pojan siirtyessä heti muokkaamaan rakasta pajusiltaansa. Huomenna herra saakin kokonaan uuden puisen mökin, kun uusin Zooplus-tilaus saapui tänään Tiinan luo. Mie kun menin taas vähän sortumaan, joulun kunniaksi, kun Tiina sattui ottamaan tilauksen puheeksi kun törmäsimme sattumalta postissa yhtenä päivänä... Eikä tavaraa tullut edes niin paljon tilattua, että saisi joka rotalle oman paketin ;) Elizalla on pientä pömppiksen alkua havaittavissa, joten sillekin pääsee pian omaa yksiötä laittamaan. Nyt neiti sai kuitenkin vielä siirtyä laumatoverien seuraan.

Marika
Seran kohdalla kantavana olosta ei ole enää pienintäkään epäilystä, vaan kysymys on jo muotoa synnyttääkö neiti ennenkuin halkeaa. Janinakin totesi neidin siirtyvän kotisivuillaan takaisin poikue-sivulle, kategoriassa tulossa pian. Lupaili sitten samalla ottavansa neitiä poikueineen luokseen meidän reissun ajaksi, jos tänne meinaa jäädä liikaa muksuja Tapsan vastuulle. Toistaiseksi Tapsaa ei ole kuitenkaan tuntunut hirvittävän mihin hän on mennyt lupautumaan. Kesällä Posio-reissun aikaan lauman Jolenen muksut mukaan lukien Ellun kanssa hoitanut ystäväni myös kovasti kyseli, olisiko hyvä jos hänkin kävisi muksuja meidän reissun aikana paapomassa. Sitä on ollut ihan pakko tulla tulokseen, että mie taidan olla rottien suhteen vähän ylihuolehtiva - ehdin oikeasti jo stressata voinko mie mitenkään jättää miun pieniä 1,5-viikoksi lähtien paikkaan, josta en pääse tarvittaessa nopeasti palaamaan, kun Ellu ja Tipikin ovat pois paikkakunnalta. Ottaen huomioon että nyt miulla on nyt siitä huolimatta tiedossa kaksi ystävää jotka ovat tarjoutuneet hoitamaan rottia reissun aikana, heidän lisäkseen yksi joka on tulossa seuroihin ja joka monesti tykkää myös muksuja paapoa, joiden lisäksi kolme kasvattajaa alle puolen tunnin säteellä on luvannut olla puhelin soiton päässä jos jotain ongelmia tulee. Tämä on ehkä kohta, jossa pitää vapauttaa itsensä nauttimaan lomasta ja luottaa että eläimet ovat mitä parhaissa käsissä. Ja silti miun piti vielä varmistaa, että toimiihin oma kännykkä varmasti Vietnamissa, jos silti jotain tulee...

Mutta tuota reissua ennen on vielä Ruotsin reissu ja joulu. Janina jätti tänne boksin hänelle tulossa olevaa rex black urosta varten, niin mie lupasin sitten siinä pojan hänelle huolehtia. Joulun tuloon on puolestaan tullut varauduttua pienin askarteluin, ja viime hetkellä päätin väsätä pari rottamaisempaakin lahjusta. Lahjabudjekti kun on päässyt tänä vuonna jo valmiiksi riistäytymään käsistä, kun aloitin lahjojen hankinnan hyvissä ajoin, ja ajan kanssa pyöriessä löytyy aina jotain kivaa. Mutta eipä tämä sinänsä muista kuukausista poikkea: aina tili tahtoo haihtua loppukuuta kohden. Tänä vuonna päätin myös hankkia oudon joululahjan itselleni: raivasin makuuhuoneeseen tilaa työpödälle ja tuolille, niin että pääsen kirjoittamaan gradua ihan oikean pöydän ääreen sohvannurkkaan sijoitetun vanhan akvaariotason sijaan. Yleensä kun raivaan tilaa vain uusille häkeille tunkien omia tavaroitani varastoon niiden tieltä (nytkin gradukirjat ovat sijoitettuna kätevästi sängynaluslaatikkoon Critterin alle).

Ei kommentteja: