tiistai 20. joulukuuta 2011

Råttia

Janinan poika
Ruotsin reissulta on nyt kotiuduttu, mikä osaltaan selittää myös sen, että blogini kuin ihmeenkaupalla päivittyy aamuyön sijasta aamulla. Reissuun kun lähdettiin eilen aamulaivalla, ja koska rottien vaihto hoidettiin Ruotsissa terminaalissa laivan satamassa oloaikana, ehdittiin takaisin takaisin Turkuun miniristeilyn puitteissa.

Reissun aikana likkahäkkiin saatiin valkea joulu
Alkumatkasta tunnelma oli melko uninen. Juteltiin tovi Tiinan kanssa, ja sitten mie lähdin etsimään aamupalaa ja Tiina päätti nukkua hetken. Syötyäni palasin itsekin hyttiin lueskelemaan, ja lukiessa uni iski silmään ja nukahdin itsekin. Kaksi yöihmistä aamulaivaan heränneeni teki sen, että nukuttiinkin sitten iltapäivään. Oli kummallakin yö jäänyt vähän lyhyeksi... Ilta menikin sitten rotista jutellessa ja niitä vaihtaessa. Kaksi kulki Tiinan matkassa Ruotsiin päin, ja takaisin tuli myös kaksi: yksi Tiinalle ja yksi Janinalle. Janinalle menevästä kyllä käytiin Tiinan kanssa hytissä neuvotteluja, että jos sittenkin matkalla sattuisi pientä hävikkiä ja herra päätyisi jommalle kummalle meistä. Tämä kaatui kuitenkin omalta osaltani pojan turkkimuunnokseen - vaikka Janina ehkä olisikin pitkin hampain suostunut siihen että pöllisin hänen kauan odottamansa pojan tänne (lähes) yksipuolisella sopimuksella sijoitukseen, hän olisi siinä tapauksessa takuuvarmasti laittanut miut myös trimmaamaan pojan joka ikiseen näyttelyyn mihin se osallistuu. Niin päätin sitten kiltisti luovuttaa pojan alkuperäisen suunnitelman mukaan Janinalle.

Tax free ostoksiin tuli myös käytettyä paljon suunniteltua enemmän rahaa. Pääosin makeisiin, mutta tuli laivasta sitten Tiinan kanssa roudattua myös iso määrä alkoholia ja savukkeita. Tuliaisiksi ja kuriirointina Saijalle. Niistä kyllä vähän hytissä keskenämme naureskeltiin, kun oltiin juuri juteltu siitä, kuinka kumpikaan ei pahemmin alkoholia käytä eikä ainakaan polta - ei taatusti, ja silti hytti täynnä moisia paheita.

Seran muksut 1vrk
Kotiin asti päästyä oli sitten pesätarkastuksen vuoro. Seralta löytyi 17 pientä karvatonta muksua. Ja mie kun pidin Delilahin poikuetta suurena... Mutta oli Sera kyllä viimepäivinä niin valtava, että sitä osasi kyllä odottaakin suurta poikaslukua. Nyt pitää sitten vain Janinan kanssa karsinnat sumplia, kun itsellä joulun viettoon lähtö tulee juuri ennenkuin kuviot alkavat näkyä. Miksi naaraat haluavat lisääntyä juuri silloin kun on poissa kaupungista, kun taas silloin kun ei olisi mitään muuta kuin aikaa olla Turussa ei kukaan tahdo tulla kantavaksi?

Ei kommentteja: