tiistai 27. joulukuuta 2011

Karsinta ja valmistautumista babyboomiin

Janinalta saatu pieni rottariipus
Janina ja Saija olivat tänään molemmat käymässä, niin intouduin sitten juustokakkuakin leipomaan. Siitä kun oli eilen autossa puhe, ja Saija meni heittämään, että ei sellaisista saa puhua ellei myös tee. Niin pitihän siihen sitten tarttua, kun ei ole taas hetkeen kunnolla mitään leiponut, vaan ollut lähinnä joulutorttuaskartelua tämä kuu. Saija tuntui yllättyvän positiivisesti, vaikka itse komensi ;)

Tänään myös karsittiin Seran poikue. Poikueeseen päädyttiin jättämään lopulta kuusi muksua, joista Janina kaavailee itselleen kotiin yhtä essex poikaa ja yhtä yksiväristä naarasta. Itse koitan olla sortumatta yhteenkään, että on sitten enemmän tilaa jättää poikasia Jolenen ja Elizan poikueista, jos kaikki menee nyt hyvin. Pitää vain koittaa olla liikoja ihastumatta, ja pitää mielessä, että niistä mitä Janinalle jää saa kyllä itsekin sitten poikasia kotiin myöhemmin tai urosta lainaan. Kummallakin kun on kuitenkin mahdollisuus pitää rajallinen määrä eläimiä, niin ei kannata molempien häkkejä samoista poikueista täyttää.

Seran muksut 8vrk
Janinan ja Saijan tehdessä lähtöä intouduttiin eteisessä puhumaan kuinka hienoa olisi lähteä hakemaan eläimiä ulkomailta. Etenkin Englanti houkuttaisi, mutta sitä reissua odotellessa manner-euroopastakin mielellään eri sukuista essex-urosta katsoisi. Asia jäi sitten hautumaan, ja sitä ennen käyn kurkkaamassa millaisia rottia Vietnamista löytyy. Ja toivon todella ettei sieltä oikeasti löydy mitään tuliaisrottaa Lefulle, vaikka hän sitä vitsillä heittikin. Agouteja kun luulisi löytyvän joka maailman kolkasta, jossa nyt ihmisiäkin sattuu olemaan. Kesyrottien löytyminen ja rottien maahantuonti ovatkin sitten eri asioita. 

Naaraaslaumassa on myös ollut tänään pientä levottomuutta, kun Eliza selvästi etsii rauhallista pesäpaikkaa ja äkseerää muksuille jos ne änkevät samaan. Tänään onkin sitten ohjelmassa laittaa Jolenelle ja Seralle synnytysboksit kuntoon. Saa Elizakin sitten kaipaamansa oman rauhan.

Ei kommentteja: