perjantai 4. toukokuuta 2012

Delilah eläkekotiin

Tänään saatiin aikataulut sopimaan Annan kanssa yhteen, ja lähdin Delilah mukanani vierailulle. Pakkasin neidin kotona boksiinsa, ja muistin jopa varata hieman tuttua evästä neidille mukaan annettavaksi. Noin kilometrin matka taittui nopeasti pyörällä (neiti hyvin suojattuna kassissa), ja jopa minun suuntavaistollani onnistuin löytämään melkein kerrasta perille. Ainoastaan viimeisellä kadulla vähän haparoin talonumeroiden kanssa. Perillä vastassa olikin Anna lapsineen, sekä Nömpi, Kipinä ja Tikku.

Tikku, Delilah ja Kipinä
Alkuun rottanelikko pääsi tekemään tuttavuutta suureen pahvilaatikkoon sillä välin kun Anna puhdisti häkkiä. Nelikko haisteli välillä toisiaan, ja merkkaili innolla laatikkoa. Kipinällä oli kiima, ja Delilah intoituikin astumaan neitiä useaan otteeseen. Hetken laatikossa touhuttuaan Delilah kävi pesulle, samaten kuin Nömpi ja Tikku hetkeä myöhemmin. Eli ensikohtaaminen neitien välillä sujui varsin rauhaisissa merkeissä. Kohta rottamukset olivatkin sitä mieltä, että laatikko oli jo nähty, ja Tikun johdolla laatikosta alettiin vuoron perään hyppimään sen reunoille jaloittelureissua toivoen. Jouduttuaan useamman kerran palautetuksi takaisin laatikkoon reunoilta heilumasta, neidit saivat siirron sohvalle.

Sohva on Kipinän, Nömpin ja Tikun ominta jaloittelualuetta. Siitä huolimatta Delilah otettiin sohvalla yhtä mutkattomasti vastaan kuin pahvilaatikossakin: haisteltiin ohimennen, mutta muuten kaikki touhottivat keskenään pitkin sohvaa. Välillä kavuten yhdessä käsinojille, välillä taas juoksennellen peräkanaa sohvalla olevan viltin alla. Mistään puhinoista tai muista ei ollut merkkiäkään. Touhujen lomassa kaikki likat kävivät vuorotellen moikkailemassa ja pussailemassa sohvan ympärille kertynyttä yleisöä, kavuten välillä niskaan tähystelemään ennen paluuta takaisin sohvalle.

Kun häkki oli saatu puhdistettua, neidit uskalsikin sitten hyvin laskea kaikki sinne. Häkissä jatkui sama meno kuin aiemmin laatikossa ja sohvalla: neidit kyllä huomasivat toisensa, ja ottivat kontaktia, mutta muuten eivät olleet uudesta laumanjäsenestä moksiskaan. Ainoastaan Kipinä tuntui näkevän astetta enemmän vaivaa saadakseen jemmattua jyväsekoituksen parhaat osat turvaan ahnailta kämppiksiltä. Delilah puolestaan ei malttanut vielä uuden häkin tutkailulta keskittyä ollenkaan ruokapuoleen.

Delilah ja Kipinä
Hetken rottien touhuja häkissä tarkkailtuani uskaltauduin lähtemään kotia kohti. Lähipäivät kun näyttävät sitten paremmin, meneekö totutus loppuun asti näin helposti, vai tuleeko laumassa vielä pientä vääntöä likkojen lähtiessä selvittämään arvojärjestystä. Anna lupasi pitää miut ajantasalla Delilahin kotiutumisessa. Olo on hieman haikea, mutta Delilahista näki kyllä äkkiä, ettei siitä tarvitse olla huolissaan. Mikäli laumakemioissa ei tule ongelmia, Delilah on varmasti elementissään.

Pyörämatkalla kotiin ajatus eksyi väkisin Lemmikkiin. Ensimmäisen rottalaumani viimeiseen, joka muutti kämppistensä kuoltua kaverini rottalaumaan. Tällä kertaa kotiinpaluu oli kuitenkin helpompi; kotona kun oli kuitenkin useampi kuono vastassa, vaikka yksi nyt joukosta puuttuukin.             

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tässä me hengaillaan sohvalla kaikki 5. Delilah on hienosti oppinut reitin häkistä sohvalle ja takaisin, ja muutenkin meno on melko hillittyä.

Susanna Hoffren kirjoitti...

Delilah onkin aina ollut varsin sopeutuvainen ja mutkaton tapaus :) Paljon rapsutuksia neidille ja kämppiksille!