keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kuiviketäydennystä

Yksi hyvä puoli muiden harrastajien lähellä asumisessa ovat yhteistilaukset. Osa liikkeistä myöntää hyviä alennuksia, mikäli tilaa kerralla isomman määrän tavaraa. Nämä isommat määrät ovat kuitenkin yleensä useita isoja säkkejä, ja harvalla kasvattajallakaan on säilytystiloja saati tarvetta yli 500 litran kuivikevarastoille tai yli 100 kilon pellettimäärille. Ainakaan silloin, jos kasvattaa pienessä mittakaavassa, ja asuu laumoineen kerrostalossa. Meilläkin häkkivarasto on monesti ollut kirjaimellisesti häkkivarastona, ja henkarikaapit täyttyneet säkeistä ja paaleista. Niitä täyttäessä on voinut vain haaveilla omakotitalosta isoine ullakoineen, kellareineen ja pihavarastoineen. Kaikessa hamstrausvimmassaankaan kuivikkeita ja muita hyödykkeitä kun ei ole voinut hankkia kerralla määräänsä enempää.

Viimeisin yhteistilaus oli Toa-Lätt -säkeistä. Itse siirryin takaisin sen käyttöön jokin aika sitten kokeiltuani välillä pellavahaketta ja hamppua (joita kumpaakin löytyy kyllä vielä varastosta). Omissa häkin pohjissa Toa-Lätt pysyy kuitenkin paremmin, ja pitää häkinpohjien siivosvälin mukavan pitkänä. Pari kertaa tuota ehti hankkia toisesta liikkeestä viiden säkin pakettihinnalla, mutta uuden tilauksen tullessa taas ajankohtaiseksi, sain kuulla kyseisen liikkeen kohdalla tapahtuneista organisaatiomuutoksista. Näiden myötä kuivikkeen saanti liikkeestä on kuulemma hankaloitunut. Itse en kuitenkaan ehtinyt asiaa sen kummemmin edes selvitellä, kun sain jo viestiä toiseen liikkeeseen tehtävästä yhteistilauksesta. Hinta pysyi lähes samana, ja liike sijaitsi aiempaa lähempänä. Näistä seikoista jälkimmäinen olisi helpottanut noutoa selvästi. Vaikka lopulta itseni ei tarvinnut edes lähteä noudon kanssa sumplimaan: Tiina kun tarjoutui ystävällisesti tuomaan minun säkkini samalla kun haki omansa. Kiitos hänelle vielä siitä.

Tiinan äsken poikettua vaihdettiin tovi rottakuulumisia pihamaalla samalla kun kannoin säkit sisälle. Kuitenkin vasta Tiinan lähdettyä tajusin, että olin unohtanut kysyä sen olennaisimman kuulumisen: miten alkuviikko on Muhkun kanssa mennyt. Tuli melkeimpä huono omatunto siitä, miten moisen voi unohtaa. Vaikka harvemmin sitä muutenkaan astutusreissuilla ja muuten maailmalla olevista omista rottamuksistaan stressaa, ne kun on kuitenkin aina tullut laitettua paikkoihin, joissa niiden luottaa olevan hyvissä käsissä.

Sen sijaan toisen yhteistilauksen sumpliminen lähti siinä kanssa käyntiin. Pellettitäydennys kun voisi myös olla lähitulevaisuudessa paikallaan.


Ei kommentteja: