sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Viimeinen viikko Halisissa

Eläinasumusten kasaanlaittoa
Viimeistä viikkoa ennen muuttoa viedään, ja keskiviikkona aletaan kantaa tavaroita uudelle asunnolle. Tämän myötä viimeinenkin Critteri menee nyt osiksi ja pesuun, ja laumat siirtyvät evakoiksi vara-/poikashäkkeihin. Isommilta protesteilta asian suhteen on ainakin toistaiseksi vältytty, ja etenkin likkalauman kohdalla isompaa mielipahaa tuntuu aiheuttavan poikasten saama huomio. Tänään kun Piiakin kävi miehensä kanssa katsomassa poikasia, vaikka toisessa häkissä olisi ollut kauniita aikuisia rottia. Tämä on likkalauman mittapuulla aina yhtä käsittämätöntä. Delilahkin on ollut kotiin paluun jälkeen täysin se rotta johon olen tottunut; aina ensimmäisenä vastassa oleva pusutyttö, joka nuolee sormet läpi ja änkee syliin. Eli Annan luona tapahtunut kiukkuilu jäi pois heti neidin palattua, eikä sitä ole sen jälkeen nähty. Vanhaan laumaan takaisin paluu kävi muutenkin sen kohdalla kaikin puolin kitkattomasti.

Poikastenkatsomisvisiitillään Piia totesi InkivääriIhastuksen ja SoodaSählingin oikein käteen sopiviksi tapauksiksi, ja ne pääsevätkin hänen matkaansa viisi viikkoa täytettyään. SoodaSählingille siis saatiin se kaivattu sijoituskoti, eikä itse tarvitse enää arpoa mitä neidin kanssa tekisi. Sen verta ihastunut kyllä neitiin olen, että ellei sijoituskotia olisi löytynyt, olisin sen varmaan tänne jättänyt. Kutsumanimiäkin tytöille oli jo Piian toimesta mietitty, ja alustavasti tytöistä tulee Nonna ja Inkku :)

Likkojen väliaikaisasumus versio2
Tulevaa rottahuonetta on tullut kanssa tänään päässään pyöriteltyä, että miten sen sitten järjestää. Sikäli kyllä turhaa, kun en tajunnut ottaa mittoja ylös kun kävimme asuntoa katsomassa. Niin häkkien tarkkaa mahduttamista ei pääse nyt paperilla testaamaan, vaan se on kuitenkin edessä sitten muuton jälkeen vasta. Häkkejä pyöritellessä sain kyllä luvan sijoittaa väliaikaisasukkeja, kuten poikueita ja hoitolapsia myös vierashuoneeseen tai olohuoneeseen, mikäli kaikki eivät rottahuoneeseen mahdu. Kunhan vakituisten laumojen koko (tai lähinnä vakituisten laumojen häkkien koot) pysyvät sellaisena että ne rottalaan sopivat. Tätä optiota pyrin kyllä ensisijaisesti käyttämään poikueiden kanssa, ja ehkä ihan alkuun myös Hollannintuontien sitten kun ne karanteenipaikasta kotiutuvat. Keskittäminen kun kuitenkin voisi siivoamista helpottaa, kun kuivikkeet eivät leviä sitten niin helposti koko asuntoon.

Kuviakin pienistä taas nappasin, mutta valitettavasti asia tuli taas mieleen vasta siinä kohtaa, kun muksut olivat alkaneet jo väsyä. Pienet vetäytyivätkin sitten varsin äkkiä päivätorkuille, enkä raaskinut niitä sitten häiritä. Hyvän tovin kun olivat siinä kohdin jo keskenään painineet ja treenanneet kiipeilyä.
InkivääriIhastu ja KardemummaKepponen

KardemummaKepponen ja LipstikkaLeikki

RakuunaRyökäle söpöilee kasan keskeltä

Muodostelmapötköttelyä osa päärynä
LipstikkaLeikki ja SoodaSählinki kiipeilytreeneissä



Ei kommentteja: