tiistai 15. toukokuuta 2012

Muksuja ja väliaikaisasutusta

PersiljaPamaus & SoodaSählinki
Katarinan muksuilla on nyt ikää 8vrk, ja mielessä pyörii koko ajan enemmän kotiinjätettävät poikaset. Toiveissa kun tuosta poikueesta itselläni oli agouti essex naaras. Poikueen ainoa sellainen ei kuitenkaan näytä kovin lupaavalta ainakaan näyttelymielessä: neitokaisen tähti on hieman levinnyt, ja kylkikin epätasainen. Nyt sitten arpookin neidin kotiinjättämisen ja sijoittamisen välillä. Mikäli neidistä tulee kuvionsa puolesta suht lemmikkitasoinen, sijoituskodinkaan kun ei tarvitsisi olla näyttelyissä käyvä. Kuitenkin sukunsa ja muunnoksensa puolesta haluan jättää itselleni mahdollisuuden käyttää neitiä kasvatukseen. Urosta taas en ajatellut jättää kyseisestä poikueesta kotiin. Kuitenkin tällä hetkellä agouti essex uros näyttäisi siltä, että siitä saattaa kehittyä ihan lupaava. Alkuun ajattelin sen sijoittamista, mutta näyttelyttämisen kannalta kotiin jättäminen olisi helpoin vaihtoehto, ellei sijoituskoti löytyisi läheltä. Olettaen että pojasta tulee näyttelytasoinen. Tällämenolla meillä on kyllä pian kotona urosylivalta, mikä tuntuu ajatuksenakin vieraalta.

Loput sisarussarjasta
Muiden poikasten kohdalla tilanne on varsin selvä. Susku on kiinnostunut poikueen ainoasta yksivärisestä agoutilapsesta, ja muille neljälle pitää pikkuhiljaa alkaa etsiä lemmikkikoteja. Tai viimeistään siinä kohtaa kun muksujen silmät aukeavat. Nämä rämäpäät eivät taida kyllä malttaa pysyä pesässäkään siihen asti,tänäänkin jo käytiin hieman kurkistelemassa pesän ikkunasta sokkona ulos. Vielä pesän kynnys pitää muksut kuitenkin paperien suojassa emon helpotukseksi.

Likkalaumakin, oikeammin Jolene ja Tuike, muuttivat tänään poikien yläkertaan puolikkaaseen Critteriin. Häkin sisustuksessakin alan nyt muuttoon asti suosia enemmän pahvipakkauksia ja kankaita, että saa muita sitten pestyä ja pakkailtua valmiiksi. Eliza saa olla vielä pari päivää omassa yksiössään, siltä varalta että se olisi tiineenä eikä lihonut. Sitten luovutan ja palautan sen Jolenen ja Tuiken seuraan. Muhkua käyn huomenna Tiinan luona moikkaamassa. Sille ei ole nyt uusia kiimoja tullut, joten vauvauutisia pidetään mahdollisina samoihin aikoihin miun muuton kanssa.  
Likkojen väliaikaisasumus


Ei kommentteja: