tiistai 29. toukokuuta 2012

Rottahäkkigalleriaa

Blogin yläreunan sivuja lukeneille tämä postaus ei sisällä mitään uutta, eli kyseessä ovat rottala-sivulta pomitut vanhat häkkiesittelyt. Rottala-sivu on kuitenkin tarkoitus päivittää muuton ja uuden rottalan myötä, ja jättää nämä päivityksessä sivulta pois. Siltä varalta että joku haluaa näitä kuitenkin myöhemminkin vilkuilla, siirretään nämä nyt blogipostausten virtaan. Likkojen häkkikin saattaa nyt muutossa muuttua TuplaLusakasta TriplaCritteriin, joten TuplaLusakakin päätyi nyt tähän.

Rottahäkkigalleriaa, eli aiemmin käytössä olleita asumisratkaisuja: 


TuplaLusaka
Kahden Fop Lusaka -häkin yhdistelmä. Häkkikokonaisuuden mitat ovat 170*60*147cm (p*l*k). Häkin pinnaväli on 12mm, eli sopiva myös poikasille. Luukkuja on neljä isompaa edessä ja yksi pienempi luukku kummassakin päädyssä. Kaikissa isommissa luukuissa on keskellä pienempi luukku. Tämän lisäksi molemmat katot on helppo nostaa paikoiltaan, mikä helpottaa sisustamista. Häkeissä on vedettävät metallipohjat. Etu- ja takaseinän kalterit ovat vaakasuuntaiset, sivuseinissä on pystykalterit.

Häkin plussapuoliin kuuluu ehdottomasti täysmetallisuus. Meillä Kissus oli muovimonsteri, eikä pysynyt paria päivää kauempaa muovipohjaisissa häkeissä - tätä yritettiinkin vain kahdesti, kerran neidin ollessa astuttettavana ja kerran koitettaessa saada neitiä dunaan synnyttämään. Nykyään naaraat majoittaakin suosiolla mieluiten muihin kuin muovipohjaisiin. Häkin mukana tulleet verkkotasot ovat myös oikein passelit pienine laitoineen, jotka pitävät kupitkin hyvin hyllyillä. Kahteen eri suuntaan olevat kalterit helpottavat eri tyyppisten virikkeiden kiinnitystä, osa kun on selvästi suunniteltu kiinnitettäväksi vaaka- ja osa pystypinnoihin. Myös häkin värimaailma on itselle mieleen.

Miinukset löytyvät lähinnä verrattaessa häkkiä Midwestin Critter Nationiin: häkki on astetta hankalampi koota, ja isotkaan luukut avattavilla katoilla eivät ole yhtä kätevät kuin Critterin ovet.

Le Pet -lintuhäkki
Saksasta tilattu LePet-häkki
 Alunperin Saksasta lokkipeippoparille tilattu häkki toimi meillä jonkin aikaa myös likkalauman kotina. Häkin halkaisija on n. 80cm ja korkeus 192cm. Häkin pinnaväli on 12mm. Hinta-laatu suhteeltaan häkki oli kyllä varsin mainio - itse häkki maksoi hieman alta 140€ + toimituskulut 30€. Häkki tuotiin kaikenlisäksi suoraan kotiovelle. Tämäkin häkki oli täysmetallinen lukuunottamatta muovisia pohjatarjottimia, joihin hampaita sitten vähän testailtiinkin. Niiden alla oli kyllä vielä metalliverkot, eli häkkinä pakovarma. Luukkujen kiinnitysmekanismi oli oikein kätevä, helppokäyttöinen, mutta rotalle lähes mahdoton avattava - siitä pitää koettaa saada tarkempaa kuvaa, kun tulee taas asiaa varastokoppia penkomaan. Häkin muoto salli erilaisempia sisustusratkaisuja kuin normi suorakaide. Isoimpiin miinuksiin lukeutuivat pohjalla oleva hankalasti puhdistettava keskituki, hankala koottavuus ja se ettei häkki mahtunut ovesta koottuna.

Midwest Critter Nation Double
Midwest CritterNation Double
Midwestin CritterNation Double oli suorastaan pakkohankinta sen jälkeen kun siitä oli jokapaikasta lukenut lähes pelkkiä kehuja. Häkillä on kokoa 91*61*160cm ja pinnaväli 12mm. Häkkiin ihastuin itsekin käytössä heti, ja näitä tuli talouteen melko nopeasti kaksi: yksi tytöille ja yksi pojille. Etenkin siivouspäivinä häkin isot ovet ansaitsivat kaikki saamansa kehut. Isoin miinus häkille tulee matalista pohjatarjottimista, mutta meilläkin on aikeissa teetättää molempiin metalliset pohjalaatikot. Häkin kokoaminen oli nopeaa ja helppoa, mikä ei isojen häkkien kohdalla ole aina itsestäänselvyys.



Fop Lagos
Fop Lagos
Fop Lagos kuuluu samaan häkkisarjaan kuin Lusaka. Tämä häkki meillä on kuitenkin toiminut vain tilapäisratkaisuna ensimmäisellä laumalla asuntolassa ja toisella laumalla remonttievakossa. Tähän on pari syytä: ensimmäisenä häkin mitat. Häkki on kooltaan 62*54*127cm, eli korkeutta löytyy ihan mukavasti, mutta pohja-alaa on omaan makuun turhan vähän. Lisäksi häkin kalterit ovat pinnoittamattomat, mikä hankaloittaa puhdistusta, ja häkin luukkujen sijainti ei ole kovin optimaalinen: luukkuja on yksi isompi luukku edessä alhaalla, ja kaksi pientä sivuilla ylhäällä. Plussaa häkki saa täysmetallisuudesta, vedettävästä pohjalaatkosta ja pienestä pinnavälistä. Häkki menee myös hyvin kasaan ja on nopea koota, miksi tämä suuri pieni häkki onkin tullut säilytettyä varahäkkinä esimerkiksi hoitorottia varten. 




Ferplast Jenny korotusosal
Ferplas Jenny (+korotusosa)
Ferplast Jenny oli meillä käytössä edellisen lauman aikaan. Alkuun ilman korostusosaa, jolloin sen mitat olivat 80*50*80cm, ja myöhemmin korotusosan kanssa, jonka kera häkin kokonaiskorkeudeksi tuli 200cm. Meillä käytössä ollut Jenny oli nykyistä Jenny KD:tä edeltänyt malli, jossa olikin monia miinuksia jotka nykyisestä Jennystä ovat käsittääkseni poistuneet. Isoimpana miinuksena häkissä koin todella huonosti sijoitellut pienehköt luukut häkin etummaisessa alakulmassa ja häkin seinää vasten tulevan sivun alakulmassa. Näiden lisäksi ainoa luukku oli häkin päällä. Tämän lisäksi häkin kalterit olivat pinnoittamattomat, ja häkin muovipohjakin ehti meillä ottaa jo vähän osumaa likkojen hampaista ennen Fop Kigaliin siirtymistä. Itse koin häkin myös hieman naftiksi silloiselle kolmelle vilkkaalle neidille, jonka ratkaisin ensin kotusosalla ja myöhemmin vaihtamalla kokonaan uuteen häkkiin. Lisäosan tein itse jyrsijäverkosta, joka oli halpaa ja joka tasoin tuettuna piti muotonsa kohtalaisen hyvin. Häkkimateriaalina tuo ei kuitenkaan ollut jämerin mahdollinen, eli raskaimmat virikkeet oli syytä sijoittaa alempaan kerrokseen. Meillä korotusosa oli kiinnitetty varsinaiseen häkkiosaan verhonipsuilla, joita käytin myös häkin luukkujen sulkijoina. Kuvassa näkyy aiempi paha tapa intoutua kuvaamaan häkkiä sen ollessa vasta siivottu, mutta sisustuksen vielä pahasti vaiheessa. Kunnon autiotalomeiningillä siis mennään joissain vanhemmissa kuvissa.

Ei kommentteja: