torstai 31. toukokuuta 2012

Muuttopäivä 2/3

Eilen päästiin viemään tavaroita uudelle asunnolle, ja eilisen ja tämän päivän aikana onkin viety nyt neljä tavarakuormaa + eläimet. Yksi kokonainen huone on saatu uudella asunnolla täytettyä, jonka lisäksi eläimet ovat evakkoasumuksissaan toisessa huoneessa. Silti vanhalla asunnollakin tuntuu olevan yhä tolkuttomasti tavaraa. Ehkä sitä oikeasti pitäisi jossain kohtaa harkita inventaariota myös pelikaappiin, kirjahyllyihin ja rottatavaroihin.

Eläinten muuttaminen aiheutti ohikulkijoissa selvästi suurta hämmennystä. Auto saatiin jätettyä parkkiin samassa talossa olevan kampaamon eteen, ja kampaajakin joutui kirjaimellisesti keskeyttämään työnsä kun rottahäkit tuotiin autosta. Katselivat sitten asiakkaansa kanssa silmät pyöreinä supattaen jotain keskenään. Keskustassa asuessa ei näemmä vaadita paljon kylähulluksi pääsemiseksi. Muutamat muutkin ohikulkijat pysähtyivät ihmettelemään, ja pari likkaa seurasi perässä rappuunkin nähdäkseen paremmin. Pari tulevaa naapuria tyytyi pitämään ovea auki, ja totesi meidän akvaarion vähän kuivahtaneen, kun nostettiin Ebonyn ja Saagan väliaikainen terraario sisään. Toki tältä olisi vältytty peittämällä asumukset kuljetuksen ajaksi vilteillä, tai laittamalla pienempiä asumuksia kasseihin. Mutta kun ne kulkivat kätevämmin noin, eivätkä rotat ilmankaan puolesta lisätoppauksia tarvinneet, niin antaa ihmisten ihmetellä. Onpahan sitten jotain kerrottavaa kampaamoreissulta kotiuduttuakin. Ei meillä nyt kuitenkaan muuttanut kuin kolme rottalaumaa, pygmit ja pari käärmeboksia.

Rottamukset itse eivät olleet tilanteesta niin kummissaan. Osa muksuista ja likat olivat kyllä kuono pitkällä ihmettelemässä uusia hajuja, mutta valtaosa keskittyi johonkin olennaisempaan: juuri ennen Halisista lähtöä täytettyihin ruokakuppeihin. Iltaeväät kun tulivat tänään hyvissä ajoin, itse kun tulimme vielä yöksi vanhalle asunnolle. Uudella asunnolla vanhat asukkaat olivat vielä siivoilemassa, ja tykästyivät etenkin rottakakaroihin heti. Wonka ei kummasti taaskaan päässyt suosikkien listalle kellään. Sinne eläimet sitten jäivät, vielä varsin autioon tulevaan rottalaan. Huomenna viedään sitten varsinaiset häkit perästä, ja aletaan taas koota käärmeterraariota sekä rottahäkkejä. Niin pääsevät sitten kaikki kunnolla kotiutumaan.

Muutaman kuvankin rottalaan jätetyistä pikkuisista nappasin, mutta niiden päivittäminen blogiin jää myöhempään. Kännykkäkameran piuha kun on luonnollisesti laatikossa x jossain päin huoneen kokoista laatikkomerta.

Ei kommentteja: