torstai 10. toukokuuta 2012

Katarinan muksut 3vrk

Katarinan muksuilla alkaa olla nyt muutamaa tuntia vaille 3vrk ikää. Pesän tarkastuksen jälkeen päädyin karsimaan muksuista kaksi, eli pesään jäi kasvamaan seitsemän muksua: 4 urosta ja 3 naarasta. Alustavia värejäkin jo muksuille katselin, mutta ne saattavat vielä muuttua ja tarkentua poikasten kasvaessa. Etenkin poikueen blondin osalta, jonka väriä en lähde edes arvailemaan ennenkuin neiti saa hieman turkkiakin. Mutta suuntaa antavasti pesässä möyrii:

Muksut 3vrk
sk cinnamon essex (laukki) uros
sk agouti uros
sk agouti essex uros
sk cinnamon essex uros

sk ag essex naaras
sk ag essex naaras (mahd. valkoinen nenänpää/levinnyt tähti)
sk punasilmäinen vaalea naaras

Näistä vahvimmat ehdokkaat kotiinjääjiksi (tai sijoituskotia etsiviksi) ovat agouti essex naaras ja/tai agouti essex uros. Ensisijaisesti haluaisin jättää tulevaa kasvatusta ajatellen naarasjunnun, mutta vasta poikasten kasvettua pystyy paremmin arvioimaan poikasten jalostuskelpoisuutta. Tähti ainakin tuolla tytöllä vaikuttaa isolta ja kohtuu symmetriseltä, mutta sitä ei sitten tiedä vielä yhtään, miten kuvio muuten asettuu.

Vieläkin jaksaa kyllä joka poikueen kohdalla ihmetellä, kuinka nopeaa muksujen kehitys onkaan. Joka päivä tapahtuu muutoksia, ja poikasia seurattaessa aika kuluu kuin siivillä. Nimiäkin kakaroille on tullut jo mietittyä. Toisesta agouti essex tytöstä tulee Soodasählinki. Muitten nimiä ei ole vielä tullut lyötyä lukkoon, mutta ainakin Kardemummakatastrofi poikueeseen on myös tulossa, samoin kuin Kanelikepponen. Mutta eiköhän nimetkin blogiin pian päivity, nyt kun jo vähän tietää millaisia tapauksia pesässä möyrii. 


Ei kommentteja: